Vatrogasci nadziru požarište u V. Bukovcu, očevid još uvijek nije moguć

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.06.2013. 17:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček/VT

Prema posljednjim informacijama, vatrogasne postrojbe čitav dan su na terenu i kontroliraju požarište u Velikom Bukovcu, budući da je zbog pojačanog vjetra tijekom dana ponovno došlo do razbuktavanja velikih količina žara.

>>VIDEO: Vatra progutala skladište Požgaj Grupe, požar zaprijetio i kućama

Kako nam je rekao Stjepan Kovaček, županijski vatrogasni zapovjednik, na terenu se u poslijepodnevnim satima nalazi 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava s 10 vozila, odnosno oko 60-ak vatrogasaca.

- Na terenu su vatrogasci iz cijele ludbreške regije, kao i nekoliko najbližih društava iz Koprivničko - križevačke županije. Radi se o velikoj površini, izgorio je čitav kompleks i isijavanje topline je još uvijek jako. Naš je cilj da do kraja dana eliminiramo svaki plamen, kako bi spriječili ponovno razbuktavanje te osigurali požarište - rekao je Kovaček.

Opasnost od ponovnog razbuktavanja zasad onemogućuje i obavljanje očevida.

- S obzirom da se radi o velikom požaru koji vatrogasci moraju držati pod nadzorom i osigurati požarište, policijski očevid bit će moguć najranije sutra - rekao nam je Matko Murić, policijski službenik za odnose s javnošću PU varaždinske.

Komentari