Vatrogasnom društvu Lepoglava predana oprema civilne zaštite

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.03.2013. 11:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Povodom Dana civilne zaštite, gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić predao je novu opremu za potrebe civilne zaštite na korištenje Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lepoglava.

Ispred lepoglavskog vatrogasnog doma okupili su se gradski čelnici kako bi članovima DVD-a Lepoglava predali agregat i popratnu opremu koja će im pomoći u njihovom obučavanju i spremnosti u izvršavanju redovnih i drugih aktivnosti.

- S obzirom na potrebe koje imaju timovi civilne zaštite, Grad nastoji ulagati u njihovo opremanje. Unazad nekoliko godina brinemo za sustavno ulaganje u programe Civilne zaštite.

Financirali smo nabavku 10-tak šatora, 40-tak pomoćnih kreveta koje koriste izviđači, a u planu su i nove uniforme – najavio je zamjenik gradonačelnika, Alojz Gredelj, ujedno i načelnik stožera za civilnu zaštitu.

Istaknuo je kako se oprema daje na korištenje vatrogascima jer su oni prvi koji se uključuju u zaštitu i spašavanje osoba i imovine u slučaju elementarnih nepogoda i zbog toga im je ta oprema potrebna da se znaju s njome kvalitetno koristiti.

Grad Lepoglava u svome proračunu osigurava značajna financijska sredstva za programe civilne zaštite, a isto tako osigurava i određena sredstva za opremanje postrojbi civilne zaštite koje je započelo 2010. godine, a nastavit će se i u 2013. godini.

Tako je za područje zaštite i spašavanja iz proračuna izdvojeno 900 tisuća kuna, koji se preraspodjeljuju na temelju donesenih Smjernica između Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave, Crvenog križa, Gorske službe spašavanja i udruga od značaja za zaštitu i spašavanje kao što su Lovačka društva.

Dan civilne zaštite obilježava u Republici Hrvatskoj od 1992. godine. Uloga civilne zaštite bitna je u sigurnosti društvene zajednice, a odnosi se prvenstveno na zaštitu ljudi, ali i okoliša i imovine, uključujući kulturnu baštinu.

Komentari