Gotovo osamsto mladih na Križnom putu Varaždinske biskupije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.03.2013. 08:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Gotovo osamsto mladih sudjelovalo je proteklog vikenda, 16. i 17. ožujka, na trinaestom po redu križnom putu mladih Varaždinske biskupije, koji se ove godine održao na području župa Koprivničkog dekanata.

Mladi su križni put započeli u subotu u župi Presvetog Trojstva u Reki te nakon 25 km, preko Jagnjedovca, Starigrada, Bakovčica i Štaglinca, stigli u župu sv. Nikole u Koprivnici. Ondje su proslavili euharistiju koju je predvodio povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec.

Nakon noćenja, mladi su križni put nastavili u nedjelju, 17. ožujka iz župe sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici. Taj dan propješačili su 21 km, a postaje su bile u župi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici, kod kapele u Herešinu, zatim u Peterancu, Koprivničkom Ivancu, na koprivničkom gradskom groblju, u župi sv. Leopolda Bogdana Mandića, a završetak je bio u župi Uznesenja BDM u Močilama.

U Močilama je euharistijsko slavlje predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak uz koncelebraciju koprivničkog dekana i župnika Leonarda Markača te svećenika koji su sudjelovali na križnom putu.

Biskup Mrzljak izrazio je vjeru kako je ovaj križni put za mlade bila velika obnova duha i učvršćenje vjere.

Komentari