Verbalni okršaj Hermana i Podolnjaka na izvanrednoj sjednici

Objavljeno: 25.07.2011. 13:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Desetominutna izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, na kojoj se protokolarno obavijestilo o ostavci Ivana Čehoka, imala je svoj zanimljivi epilog u kojem je isprovocirani Ivan Herman verbalno napao Roberta Podolnjaka.

Od izvanredne sjednice Gradskog vijeća, sazvane radi protokolarnog obaviještavanja vijećnika o ostavci Ivana Čehoka, do verbalnog obračuna Ivana Hermana s Robertom Podolnjakom - sažetak je to cijelih 10 minuta sjednice koja je održana danas u Gradskoj vijećnici.

Sjednica je sazvana s jednom točkom - obaviještavanja vijećnika o ostavci gradonačelnika Ivana Čehoka, a okupilo se 25 vijećnika, čime je osiguran i kvorum.

No, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman obavijestio je pismeno vijećnike i Vladu Republike Hrvatske, kao i Ministarstvo uprave o ostavci već dan nakon zaprimanja, pa je smatrao da izvanrednu sjednicu nije ni trebalo sazivati.

- Zbog napada g. Podolnjaka kroz medije, da sam uzeo prevelike ovlasti i bez Gradskog vijeća obavijestio Vladu i Ministarstvo o ostavci gradonačelnika, odlučio sam sazvati ovu protokolarnu sjednicu - rekao je na otvaranju Herman.

S obzirom na činjenicu da su članovi gradskog vijeća obaviješteni o ostavci Ivana Čehoka, prema tumačenju Ministarstva uprave dostavljanjem obavijesti od strane predsjednika Gradskog vijeća ispunjene su sve zakonske odredbe, smatra Herman.

No, nakon zaključenja jedine točke, način na koji je sprovedena sjednica nije odgovarao gradskom vijećniku Robertu Podolnjaku.

- Ne može se zaključiti točka sjednice Gradskog vijeća bez rasprave - ustvrdio je Podolnjak.

Herman, koji je u više navrata spominjao Podolnjaka kao jedini razlog sazivanja sjednice, nije ostao dužan.

- G. Podolnjak, vaših tumačenja s kojima uznemiravate građane, a dezavuirate mene kao predsjednika, a s obzirom da znam kako ste došli na Pravni fakultet mislim da ovaj put niste u pravu - odbrusio je Herman.

- Da ne govorim da je to bilo preko Ivana Čehoka, i ako pozivate nekog na moralnu ostavku, onda ste vi prvi dužni dati ostavku jer došli preko veze na Pravni fakultet. Vijeće je završeno - rekao je na kraju Herman, čime je i zaključio sjednicu.

Cijeli desetominutni video zapis sa sjednice može se naći i online >>

Podolnjak: Nije uvrijedio mene, već tijela koja su me izabrala

Nakon sjednice, medijima se pismeno obratio i Robert Podolnjak. Uz nazivanje današnje sjednice "jedne od najžalosnijih epizoda u povijesti tog tijela", osvrnuo se i na današnji verbalni okršaj s Ivanom Hermanom.

- On zapravo nije uvrijedio mene već je uvrijedio Fakultetsko vijeće Pravnog fakulteta u Zagrebu, Matični odbor Sveučilišta u Zagrebu i Područno vijeće društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, jer su ta tijela u postupku mog izbora za docenta i kasnije prilikom izbora za izvanrednog profesora jednoglasno donosila odluke o mom izboru - stoji u Podolnjakovom prioćenju medijima.

Komentari