Vidovec Bios i u Gorici nastavio niz neporaženosti

Objavljeno: 10.03.2013. 12:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Rukometaši Vidovec Biosa potvrdili su status hit momčadi proljeća i pobijedili i u Velikoj Gorici. To je njihova sedma utakmica bez poraza, a s posljednjom jesenskom utakmicom je niz na ukupno osam utakmica. Ovom pobjedom, Vidovec Bios stigao je pred vrata borbe za Europu, a za osiguranje toga treba im još samo pobjeda iduće subote na domaćem parketu protiv Medveščaka.

Vidovečki rukometaši su bili i favoriti u ovom ogledu, no ne treba zaboraviti da je Gorica u Vidovcu pobijedila u prvom dijelu sezone. Ovaj put nisu htjeli rukometaši Alana Belka ništa prepustit slučaju, te su od početka pokazali tko je bolja ekipa u ovom susretu.

Bili su bodreni s preko 100 svojih navijača, poveli su 7:3, a prednost od četiri gola su održavali do kraja prvog poluvremena (11:15). U nastavku igre, Vidovec Bios slama domaćina u razdoblju od 35. do 46. minute serijom 7:2 te odlazi na plus šest golova.

Kao i u posljednjim utakmicama, ponovno nisu prije vremena „riješili posao“, već dopuštaju protivniku da se vrati u susret. Gorica dolazi tako na samo gol zaostatka, ali na kraju rukometaši Biosa ipak osiguravaju pobjedu. U redovima Gorice najviše su se istaknuli Seferović i Vozab, no to nije bilo dovoljno za pobjedu.

I na ovom susretu ponovno je odličan bio Balent na golu, obranivši cijeli niz teških lopti. U obrani je kapetanski dio posla odradio Alen Melnjak, iako je cijeli tjedan bio virozan. Jurica Vidaček i Zoran Jeftić dali su ponovno svoj najveći doprinos u napadu. Stopostotan je ovog puta bio i Dominik Mišković (šut 3/3), a zapravo nije bilo lošeg u igri Vidovec Biosa.

-Čestitke svim igračima, naravno i našim navijačima koji nas vjerno prate. Serija je odlična, moramo iskoristiti taj pozitivan moment koji trenutno imamo. Već u subotu nam dolazi Medvešćak, idemo po novu pobjedu – istaknuo je trener Vidovec Biosa, Alan Belko.

Cijela ekipa je odradila odličan posao te zasluženo stigla do 12. ovosezonske pobjede. Ovom pobjedom, Vidovec Bios se popeo na šesto mjesto tablice, i praktički osigurao borbu za Europu, najmanje kroz Ligu 4 (5-8. mjesta),  što je bio i cilj uoči sezone. Ostvario je to ambiciozni premijerligaš iz malog Vidovca već u prvoj sezoni, što je odličan uspjeh.

Vrata Lige 6 također su i dalje „odškrinuta“, no za to bi se morali poklopiti i neki drugi rezultati, a rukometaši Alana Belka ostvariti sve pobjede do kraja sezone, uključujući Karlovac na domaćem parketu u predzadnjem kolu te na gostovanju u Rijeci kod Zameta.

Uoči te dvije utakmice, slijedi susret s Medveščakom, već ovu subotu u Vidovcu, a potom gostovanje u Splitu.

Gorica – Vidovec Bios 28:30 (11:15)

Gorica – Lončar (3+0 obr.), Ceković 1, Ferenčina 2, Laljek, Vozab 6, Senta, Bonić 2, Matijević, Karlović, Dijanić (6+1 obr.), Seferović 8, Petric (1+0 obr.), Debeljak 1, Goršeta 1, Turan 3. Trener: Zvonimir Bilić.

Vidovec Bios – Grd, Dobovičnik, Peček 2, A. Melnjak 1, Jeftić 5, Svetec 2, Težak 5(2), Vincek 2, M. Melnjak, Vidaček 5(1), Breljak 1, Turković, Balent (14+1 obr.), Mišković 3, Herman 1, Marčec 3. Trener: Alan Belko.

 

Komentari