Vidovec Bios poražen na premijeri u Bjelovaru

Objavljeno: 15.09.2012. 21:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Bila je to povijesna utakmica za Vidovec Bios, prva u najsnažnijoj Premijer ligi. U sklopu drugog kola gostovali su kod slavnog Bjelovara, koji se ipak pokazao presnažnim za vidovečke rukometaše, i na kraju lagano pobijedio...

Poveli su igrači Biosa golom Turkovića, ali potom čak 12 minuta nisu postigli pogotka, a domaći su nanizali šest golova za 6:1. Bila je to prednost koju Vidovec Bios do kraja utakmice nije uspio stići. Imali su tek desetak minuta dobre igre, tijekom koje su došli na 10:6, ali već na poluvremenu Bjelovar je vodio šest golova – 13:7.

Tandara je sjajno predvodio napade Bjelovarčana, a u nastavku je proradio i „top“ Ivana Horvata, a uz sve to na golu je bio izuzetno raspoložen kapetan Dubravko Grgić.

U redovima Biosa vidjelo se podosta treme na početku susreta, lotpe su im ispadale iz ruku, a u napadu nije bilo sigurnosti i koncentracije. U nastavku je prednost Bjelovara sve više rasla, a brojne izmjene i rotacije trenera Kučeka, nisu urodile plodom.

Tek vratar Balent i možda Mišković mogu dobiti prolaznu ocjenu, svi ostali, ispod svojih mogućnosti. Činjenica da je nedostajao kapetan Jeftić, no to ne može biti opravdanje za lošu partiju u povijesnom susretu za vidovečki klub.

- Očekivao sam više od. Bjelovar je danas bio daleko zrelija momčad, u kojoj su Tandara, Grgić i Kontrec držali sve pod kontrolom. Više iskustva koje Bjelovar ima, presudilo je u današnjoj utakmici – kazao je trener Vidovec Biosa Saša Kuček.

Puno zadovoljniji bio je trener domaćina, nekad sjajan igrač Dalibor Sokač.

- Nakon loše partije u Karlovcu, danas smo odigrali puno bolje, praktički nije bilo lošeg igrača. Inzistirao sam na puno agresivnijoj utakmici, znao sam da će Vidovec Bios biti sputan tom prvom utakmicom, i uspjeli smo to iskoristiti – ističe Sokač.

Nakon što je Bjelovar vodio čak 10 golova razlike (30:20), u posljednjem dijelu susreta, uspjeli su vidovečki rukometaši smanjiti na samo četiri gola razlike, no "buđenje" je bilo prekasno.

- Imali smo danas previše slabih karika. Činjenica da smo pokušavali na razne načine i raznim koncepcijama, ali svi igrači su odigrali ispod svojih mogućnosti. Jedan dio je i normalan s obzirom na iskustvo i sputanost startom u Premijer ligu. Siguran sam da ćemo se u utakmicama koje dolaze dizati – zaključio je Kuček.

U drugom kolu, na rasporedu je lokalni derbi u Vidovcu, gdje dolazi Varteks Di Caprio, a potom i Sisak u srijedu 26. rujna. Navijači Vidovec Biosa mogu se nadati puno boljem izdanju u te dvije utakmice, a s povratkom Jeftića i prvim pobjedema u premijerligaškom društvu.

Bjelovar – Vidovec Bios 32:28 (13:7)

Bjelovar, školsko sportska dvorana. Gledatelja: 400. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb).

Bjelovar – Iv. Gašparović 1, Ezgeta 3(1), Horvat 8, Kontrec 2, Janđel, Grgić (18 obrana), Vidović, Ig. Gašparović 4, Kos, Gotal 2, Javor 1, Fiala 2, Tandara 7(2), Pavlović, Jurišić, Šimunović 2. Trener: Dalibor Sokač.

Vidovec Bios – Grd (4+1 obrana), Dobovičnik, Peček, Svetec 3(2), Vincek 2, M. Melnjak 3, Sršen 6(1), Vidaček 2, Breljak 1, Matučec, Lovrenčić, Balent (9+1 obrana), Turković 1, Mišković 4, Herman 3, Marčec 3. Trener: Saša Kuček.

 

Komentari