Kup: Poraz vidovečkih rukometaša od Zameta

Objavljeno: 08.02.2012. 21:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Rukometaši Vidovec Biosa nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale kupa, na domaćem parketu. Zamet se pokazao prejakim protivnikom, vodili su s čak 15 golova razlike, a Vidovec Bios je na kraju uspio samo ublažiti poraz...

Vidovec Bios – Zamet 29:37 (9:22)
Vidovec, dvorana OŠ Vidovec. Gledatelja: 500. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb)

Vidovec Bios - A. Melnjak, N. Melnjak, Vincek 2, M. Melnjak 1, Vujović, Lovrenčić 6, Jeftić 5, Turković 2, Balent (14+1), Čolak 2, Dobovičnik 3, Lilić, Vladušić, Malner 5(4) , Sršen 3. Trener: Saša Kuček.

Zamet – Đurica (4+0), Vučko 2, Hrvatin 8, Uzelac 6(5), Lončarić 4, Ćosić 1, Kačanić 4, Kružić, Stevanović (10+0), Kovačević 1, Čuturić, Montanari 4, Slavić, Vujić 7, Golik 1. Trener: Alen Kurbanović.

Zamet je bolje otvorio susret u Vidovcu, poveo 0:2, potom i 1:5 u 8. minuti, a Saša Kuček prisiljen je na time-out već u 12. minuti. U redovima Vidovec Biosa, izuzev raspoloženog Balenta na golu, ništa nije funkcioniralo, niti obrana niti napad, kao da to nije bila ista ekipa koja je na jesen uvjerljivo osvojila prvo mjesto u 1. HRL.

Kačanić, Lončarić i Hrvatin nemilice su punili mrežu domaćih, dok je Stevanović bio nepremostiva prepreka na golu Zameta. Da hendikep bude veći, u 6. minutiozlijedio se i kapetan Alen Melnjak, a kako zbog ozljede nije igrao Vidaček bio je to dodatni udarac za struku domaćih.

Melnjak se vratio u igru, ali semafor je u 23. minuti pokazivao „vrtoglavih“ 11 golova prednosti za goste (7:18). Do odmora su rukometaši Biosa ostali „smrznuti“ na vanjsku temperaturu - minus 13.

Lopte su vidovečkim rukometašim doslovno ispadale  iz ruku, napravili su najmanje 10 neforsiranih pogrešaka u prvom dijelu, što je i rezultiralo takvim rezultatom protiv odličnog Zameta.

Odmah na početku nastavka, s dva uzastopna pogotka, Zamet podiže prednost na 15 golova, što je i za najveće optimiste bio znak da je utakmica završena. I tek tada su domaći rukometaši počeli igrati kako znaju, te se prednost počela „otapati“.

Sršen, Jeftić i Lovrenčić su pronalazili put do mreže gostiju, a petnaest minuta prije kraja, rezultat je 17:27. Tada slijedi najbolje razdoblje igre ekipe Biosa, u kojem su zamalo napravili veliko iznenađenje, u „probuđenoj“ dvorani.

Domaći rade veliku seriju, čak 9:3, dolaze na samo četiri gola razlike, a onda Turkovićev zicer Đurica brani. Bio je to konačan kraj nada Vidovec Biosa, jer gosti na drugoj strani pogađaju za pet golova razlike.

Već u subotu, rukometaši Vidovec Biosa imaju novi test, kada im u goste, u prvoj proljetnoj utakmici, derbiju kola, dolazi Moslavina.

Izjave trenera:
Saša Kuček, trener Vidovec Biosa - Prvo poluvrijeme bilo je neshvatljivo loše, čini mi se da su dečki izgorjeli u želji. U nastavku smo pokazali kako možemo i znamo igrati, no nije bilo dovoljno. Imamo sada utakmicu sa Moslavinom, u kojoj se nadamo napraviti veliki posao u domaćem prvenstvu.

Alen Kurbanović, trener Zameta - Dogovorili smo se da ćemo krenuti maksimalno u utakmicu, što nam se i vratilo velikom prednošću. Znao sam da utakmica nije gotovo, na kraju se pokazalo točnim, jer smo došli u jednu neugodnu fazu u drugom poluvremenu, ali prednost iz prvog poluvremena je ipak bila dovoljna.

Komentari