Vidovečki načelnik Hranić obećao izgradnju dječjeg vrtića iduće godine

Piše: eVz

Objavljeno: 03.12.2012. 15:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na sjednici vidovečkog Općinskog vijeća prihvaćen je prijedlog izmjena i dopuna ovogodišnjeg proračuna u vrijednosti od 5,6 milijuna kuna kao i projekcija proračuna za 2013. u visini od 5,9 milijuna kuna, te svi prijedlozi o načinu izvršavanja predviđenih proračunskih sredstava.

Kako je rekao načelnik Bruno Hranić, proračun je investicijski, socijalni i razvojni koliko je god to moguće u postojećoj kriznoj situaciji, dug je u posljednje dvije godine sa 1,6 milijuna kuna smanjen na 800 tisuća kuna, a nastavljaju se i investicijski radovi posebice na modernizaciji nerazvrstanih cesta iz programa EIB II u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna koji su bili prekinuti zbog nesposobnosti izvođača.  

- Izgradnja dječjeg vrtića u Vidovcu zasigurno će uslijediti sljedeće godine. Predvidjeli smo inicijalna sredstva od 400 tisuća kuna što naravno, neće biti dovoljno. No, sredstva ćemo osigurati putem EU fonda ili  kredita, ali vrtić će biti izgrađen – čvrsto je obećao načelnik Hranić.

Sufinanciranje prijevoza učenika

Prema odluci općinskog načelnika učenicima OŠ Vidovec podmirit će se troškovi  prijevoza u ukupnom iznosu od 750 kuna dnevno. Pravo na financiranje mogu koristiti tijekom trajanja školske godine, tj. od 2. studenog 2012. do 15. lipnja 2013. godine.

Isto tako, načelnik je donio odluku i o sufinanciranju autobusnog  prijevoza učenika srednjih škola s područja Nedeljanca, koji po odluci ministarstva nemaju pravo na besplatni prijevoz jer su od mjesta boravišta do škole udaljeni manje od pet kilometara.

Stoga će njima Općina Vidovec plaćati 200 kuna mjesečno, od ukupnog iznosa od 370 kuna koliko iznosi mjesečna đačka karta do Varaždina.

Pomoć poplavljenima u Cestici

Općina Vidovec je za pomoć stradalima u poplavi koja je zadesila općinu Cestica  izdvojila pet tisuća kuna. Solidarnost su iskazale i vidovečka poljoprivredna udruga „Zeljari“ , te poljoprivredna zadruga „Varaždinsko povrće“ čiji supoljoprivredni proizvođači prikupili nekoliko tona zelja, krumpira i drugog povrća za žitelje poplavljenog područja.

Komentari