Vindijaši mladeži prvi, a kadeti drugi na međunarodnom turniru Vindi Iso-Sport 2012.

Piše: evarazdin

Objavljeno: 04.09.2012. 13:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

U organizaciji Baseball Kluba Vindija i tehničkom podrškom ZSUGV je 15. po redu međunarodni turnir za mladež i kadete Vindi Iso-Sport 2012.. Vindijaši u kategoriji mladeži osvojili prvo mjesto, dok su kadetskoj konkurenciji bili drugi...

U tri dana, od petka do nedjelje igralište Srednjoškolac, bio je poprište ukupno čak dvadeset međunarodnih utakmica,  a sudjelovalo je oko dvjestotinjak igrača, trenera i roditelja koji već tradicionalno svake godine dolaze u sve većem broju oduševljeni organizacijom ovog turnira.

Ukupno je nastupilo 5 klubova sa čak 9 ekipa u dvije kategorije mladeži i kadeta iz Italije, Slovenije, Srbije, Češke i Hrvatske, pa su tako uz domaćina BK Vindija nastupili još Alpina Junior -Trieste, iz Italije, Beograd '96" iz Beograda, Novi Sad, ljubljanski Zajčki iz Slovenije i Nuclears iz češkog Trebiča.

Mladi igrači Vindije bili su uvjerljivi u obje kategorije mladeži i kadeta, gdje su se nakon prva dva dana kroz utakmice po grupama plasirali u obadva nedjeljna finala .

Prvi su nastupili kadeti koji su se u finalu susreli s neporaženom češkom ekipom Nuclears. Koliko kvalitetno se radu i varaždinskoj Vindi Iso-Sport Školi baseballa govori i činjenica da su upravo naši domaći igrači poveli na samom početku sa čak visokih 3:0, no do kraja utakmice potvrda kvalitete dolazi od strane češke ekipe koja ipak na kraju dolazi do pobijede i osvajanja turnira sa 10:5.

S druge strane najmlađi varaždinski igrači, članovi ekipe mladeži došli su u finale protiv srpske ekipe neporaženi, ali su u finalu gosti poveli sa 1:0 i držali to vodstvo do posljednje izmjene kada ipak domaći igrači ipak sa nekoliko doličnih poteza i udaraca u napadu preokreću rezultat za konačnu pobjedu od 2:1.

Uz kvalitetne ekipne, sportske rezultate iz redova varaždinskog kluba dolazi i nekoliko ponajboljih pojedinaca turnira Petar Žalac - najbolji igrač turnira/mladež, Borna Strelec -najbolji bacač/mladež i Ivan Arklinić - najbolji udarač turnira/kadeti.

Nakon ovog turnira Uprava kluba i igrači okreću se prema nastavku sezone koje će uslijediti sredinom rujna nakon povratka seniorske reprezentacije i vodstva saveza sa europskog prvenstva u Nizozemskoj.

 

Komentari