Općina Trnovec Bartolovečki

Vitković: U Općini Trnovec Bartolovečki u tijeku brojni radovi

Objavljeno: 28.06.2023. 10:37

Zadnja izmjena: 28.06.2023. 10:50

U Općini Trnovec Bartolovečki u tijeku su radovi na nekoliko lokacija, a zahvaljujući najnovijim investicijama zadovoljni mogu biti i mještani Štefanca, Štefanec Marofa i Šemovca, poručuje načelnica te općine Verica Vitković.

U Štefancu se tako rješava problem star već više od dva desetljeća, s kojim su suočeni članovi tamošnjeg DVD-a, koji imaju spremište u zgradi Društvenog doma, a budući da je riječ o objektu u nizini u koju se prilikom svake kiše oborinske  vode slijevaju s državne ceste i s lokalne prometnice, vozila i sva oprema često su u vodi.

- Da bi to spriječili, izvršeni su radovi na odvodnji te oborinske vode, s krova i s  prometnica, gdje god postoji mogućnost dolaska vode – kazala je načelnica Vitković. Navodi i da je kod Društvenog doma završena izgradnja nove nadstrešnice kako bi se objekt mogao koristiti i s vanjske strane, nedavno je postavljeno i dječje igralište te preostaje još uređenje okoliša.

– Trenutno se izvode radovi na elektroinstalacijama i vanjskoj rasvjeti kako bi objekt bio primjereno osvijetljen i kako bi se njime mogli koristiti u večernjim i kasnim satima– rekla je Vitković.

Ove je godine u planu i završetak prometnice u Štefanec Marofu, a u tijeku je postupak javne nabave. – Budući da su Štefanec i Štefanec Marof  u posljednjih 20 godina bili dosta zapostavljeni, sigurna sam da će mještani biti zadovoljni ulaganjima i svime što će se napraviti u njihovim naseljima – istaknula je Vitković.

Ujedno, u tijeku je i postupak javne nabave za adaptaciju i dogradnju grobne kuće u naselju Šemovec, ukupne predviđene vrijednosti od 143 tisuće eura.

Komentari