Vlada Gradu Lepoglavi dodijelila stambene kontejnere za smještaj obitelji Hiržin

Objavljeno: 08.07.2015. 15:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Lepoglava

Obitelj Hiržin iz Kameničkog Podgorja, kojoj je klizište oštetilo kuću do te mjere da se u njoj više nije moglo živjeti, zahvaljujući aktivnostima Grada Lepoglave i potpori Vlade Republike Hrvatske, vratit će se živjeti, nakon boravka u privremenom smještaju za kojeg se također pobrinuo Grad Lepoglava, na svoj posjed u Kameničkom Podgorju...


Naime, odlukom Vlade Republike Hrvatske, a na zahtjev Grada Lepoglave, Gradu Lepoglavi su iz robnih zaliha dodijeljena tri stambena kontejnera koja će biti smještena u dvorište pored oštećene kuće i u koja će se obitelj Hiržin privremeno preseliti do sanacije oštećene kuće.


- Izuzetno sam sretan i zadovoljan odlukom Vlade kojom je Grad Lepoglava dobio tri stambena kontejnera. Time je privremeno riješeno pitanje stambenog zbrinjavanja obitelji Hiržin iz Kameničkog Podgorja. Ta je obitelj ostala bez svoga doma nakon obilnih kiša koje su proteklih godina aktivirala klizišta. Grad Lepoglava dat će sve od sebe da konzistentnim socijalnim aktivnostima obitelji Hiržin s vremenom osigura i trajni smještaj. Hvala Vladi i posebice Ministarstvu gospodarstva na pomoći – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik i saborski zastupnik Marijan Škvarić, koji je prije nekoliko mjeseci inicirao sastanak s predstavnicima Ministarstva gospodarstva - pomoćnikom ministra Ivom Milatićem i savjetnikom ministra Marijanom Vargom.


Na sastanku ih je upoznao s problemom obitelji Hiržin i na njemu se razgovaralo o mogućnosti dodijele stambenih kontejnera za njihovo privremeno stambeno zbrinjavanje.


Navedenom odlukom Vlade, odobrava se Ravnateljstvu za robne zalihe da izvrši adaptaciju i dodjeli bez naknade na korištenje tri stambena kontejnera iz strateških robnih zaliha Gradu Lepoglavi, upravo za smještaj obitelji Hiržin kojoj je kuća uništena uslijed elementarne nepogode – aktiviranja klizišta u rujnu 2014. godine.

Trošak adaptacije u iznosi 42 tisuće kuna te troškove prijevoza kontejnera od 16 tisuća kuna pokrit će Ministarstvo gospodarstva, odnosno Ravnateljstvo za robne zalihe.

Komentari