Vlašić: Nalaz revizije po obimu liči na "Rat i mir"

Objavljeno: 11.10.2011. 12:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U raspravi oko izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Varaždina za 2010. godinu, oporbeni vijećnici upozorili su da nalaz revizije potvrđuje sve ono što su govorili godinama.

>> UŽIVO: Pratite sjednicu Gradskog vijeća

>> Trećim rebalansom proračun smanjen za 5,5 milijuna

Revizori su obavili financijsku reviziju kojom su obuhvaćeni financijski izvještaji i poslovanje grada Varaždina u 2010. godini i izdali uvjetno mišljenje.

Svoju odluku objasnili su u izvješću o obavljenoj reviziji na čak 45 stranica u kojem navode sve probleme u poslovanju Grada koje su uočili.

Od najznačajnijih činjenica koje su utjecale na izražavanje uvjetnog mišljenja izdvajaju činjenicu da Grad nije postupio po nalazu za 2009. godinu i nije postupio po svim nalazima i preporukama Revizije, a uočili su i razne dodatne zamjerke na poslovanje za prošlu godinu.

Vijećnik Vlado Vlašić (HNS) istaknuo je da je takvo izvješće revizije neugodno iznenadilo čak i njega koji već dugo upozorava na probleme u poslovanju Grada.

- Ovo izvješće po obimu liči na „Rat i mir“. Neću sad uopće ulaziti u to što piše unutra ali ovo u svakom slučaju nije lijepo. Neki od nas su vidjeli puno nalaza revizije i to svakakvih ali ovakvo izvješće nikad nisam vidio. Nije problem čak ni u tome da je mišljenje revizora uvjetno nego u tome da sve ovo što piše revizija upućuje na to da ti problemi nisu posljedica greške nego način na koji Grad radi i funkcionira. Ovo izvješće doslovce donosi sve ono na što smo upozoravali već dugo vremena - naglasio je Vlašić.

Zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat odgovorio mu je da je njegovo mišljenje posljedica toga da nije dobro slušao uvodno izlaganje.

- Vi ste pročitali reviziju onako kako ste je pročitali i na to imate pravo, ali kao da niste slušali uvodno izlaganje gdje vam je pročelnica Kezele neke stvari objasnila. Za sve stavke koje navodi revizija postoji racionalno i logično objašnjenje – istaknuo je Horvat.

Komentari