Vodič za legalizaciju na internetskim stranicama Varaždinske županije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 08.03.2013. 19:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: ilustracija

Kako bi građanima olakšala snalaženje u procesu legalizacije bespravno sagrađenih objekata, Varaždinska županija nedavno je na svoje internetske stranice uvrstila novu rubriku.

U Vodiču za legalizaciju čitateljima su na jednom mjestu ponuđene sve relevantne informacije kako bi se što lakše i brže snašli u potrebnim aktivnostima koje prethode legalizaciji objekata.

Koristeći novu rubriku, građani će moći saznati što se sve postiže legalizacijom objekata, što se sve smatra nezakonito izgrađenim objektom te koje se građevine moraju legalizirati.

Pojašnjeno je i koje sve skupine zgrada postoje te je objašnjeno sve o prvim koracima u postupku legalizacije. Čitajući rubriku građani također imaju prilike saznati odakle početi te koje je dokumente potrebno zatražiti od projektanta te gdje nabaviti obrasce zahtjeva za legalizaciju.

Zainteresirani mogu pronaći i podatke o troškovima upravnih pristojbi te informacije o roku za podnošenje zahtjeva za legalizaciju, dok će vlasnici zgrada izgrađenih prije 1968. godine saznati je li njihove objekte potrebno legalizirati.

Komentari