Zamjenik župana Kišić obišao OŠ u Ivancu oštećenu olujnim vjetrom

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 31.07.2013. 07:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić obišao je Osnovnu školu „Ivana Kukuljevića Sakcinskog“ u Ivancu stradalu u teškom nevremenu praćenim olujnim vjetrom, koji je sa zgrade škole podigao četvrtinu limenog krova, odnosno tristotinjak četvornih metara.

Tom je prilikom održan i radni sastanak na kojem se raspravljalo o operativnim koracima u sanaciji krovišta.

- U ovoj iznimnoj situaciji, prioritet Varaždinske županije je osiguranje maksimalne sigurnosti te sanacija problema. Moramo osigurati nesmetan početak nove školske godine.

Struka će, nakon detaljnog pregleda zatečenog stanja, odrediti najučinkovitiji način sanacije, a očekujemo i dolazak ovlaštenog tehnologa. Do sutra će se izraditi sanacijski troškovnik za izvođenje te projektantski i stručni nadzor.

Sanacija ima dvije faze. Prva je interventna koja će spriječiti daljnju štetu na parketu i prokišnjavanje čiji je rok najviše dva dana, te drugu, trajnu fazu koja će trajno riješiti problem, a čiji je rok tri do četiri tjedna - rekao je zamjenik Kišić pohvalivši DVD Ivanec na brzoj i kvalitetnoj intervenciji.

Pročelnica Brezovec, osvrnuvši se na troškove sanacije, naglasila je kako će uslijediti kratki postupak javne nabave, obzirom da je riječ o šteti izazvanoj elementarnom nepogodom, dok je pročelnik Huđek označio 26. kolovoz kao krajnji rok za dovršetak radova, imajući na umu da tad započinju s radom sjednice i pripreme za narednu školsku godinu.

Komentari