Završetak prekograničnog projekta Interino: Predstavljen Katalog znanja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 03.05.2013. 09:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger/VT

U utorak, 30. travnja u prostorijama Tehnološkog parka Varaždin predstavljeni su rezultati Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007.– 2013. pod nazivom Interino - Prekogranična integracija znanja, vještina i inovacija.

Na okupljanju je predstavljen Katalog znanja, besplatan internet katalog I&R institucija, institucija za promicanje poduzetništva, istraživanja i razvoja te istraživačkih i razvojnih tvrtki u Sloveniji i Hrvatskoj.

Katalogom znanja nastoji se promovirati znanost, inovacije i high-tech znanja koje se razvijaju u okviru instituta i sveučilišta te u okviru privatnih instituta i istraživačko-razvojnih jedinica/odjela unutar poduzeća te potaknuti transfer tehnologije.

Katalog znanja pruža uvid u kapacitete i aktivnosti više od 160 istraživačkih institucija, institucija za promicanje poduzetništva, istraživanja i razvoja, te istraživačkih i razvojnih tvrtki u Sloveniji i Hrvatskoj.

Predstavljen je i poslovni pothvat "Geek3d" Vedrana Starčevića, kojem je dodijeljeno 20 tisuća kuna iz Fonda svježih ideja. Fond je osnovao Grad Varaždin u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin, kako bi na godišnjoj razini potakli realizaciju cjelovitih i održivih poslovnih ideja mladih i inovativnih pojedinaca i tvrtki u razvoju.

Također je održano i informativno predavanje o zaštiti na radu, a predstavljen je i novi projekt Tehnološkog parka Varaždin - DanubePIE.

Komentari