Završio i osmi dan Zimskog prvenstva u malom nogometu

Piše: eVz

Objavljeno: 24.12.2012. 17:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Bogati nedjeljni program, od 14 do 23 sata, „očistio“ je još četiri skupine prvoga kruga koji polako ide svojem kraju. Dosad je u potpunosti zaključeno sedam skupina, preostalih 11 svoj će finiš doživjeti idućeg vikenda, 29. i 30. prosinca.

Nedjelja je donijela pregršt novih sjajnih utakmica, a najugodnije iznenađenje dana je izvrsno izdanje Auto Florijanića protiv vrlo dobrog Monaca iz Karlovca. Visokom 3:0 pobjedom trnovečki dečki osvojili su prvo mjesto u skupini, ali i ne samo to. U trenutku svojeg slavlja postali su trenutačno – s devet bodova i gol razlikom 15:4 - najuspješnijom momčadi prvoga kruga, od svih 69 sudionika!

Slavlje trnovečke momčadi malo je pokvario Marin Promet iz Zagreba utakmicu kasnije, u pretposljednjom dvoboju programa. Također u derbiju, Skupine 10, Zagrepčani su s 2:0 pobijedili Rudar '47 i oni preuzeli „jedinicu“ (status prvog nositelja u nastavku turnira), također s devet bodova, ali i gol razlikom 18:1. Iskoristivši tako dobar ždrijeb koji im je u skupinu podario rekreativce Lotusa 91.

Utakmica dana ipak je bila ona u 18:40 sati, između Hudek Trgotrans & Cavallo bara (prvotimci novomarofskog malonogometnog prvoligaša) i međimurskog MNK Grandyja koji je proteklog vikenda proslavio najveći uspjeh, finale Hrvatskog malonogometnoga kupa.

Nakon što su Palovčani prethodno pobijedili Kosport iz Strahoninca čak 10:2, to je bila također utakmica za prvaka skupine. Grandyju je bio dovoljan i bod Hudek Trgotrans & Cavallo bar trebao je bilo kakvu pobjedu. I u čvrstoj, neizvjesnoj utakmici „ladanjski Novomarofčani“ izvojevali su 2:0 pobjedu.

Odlična je bila i utakmica Mip Weylanda i Gornje Šemnice (u izravnom srazu za drugo mjesto u Skupini 1 gdje je prvi nositelj Mal-Gal); međimurski malonogometaši vodili su 2:0, no Šemničani su u zadnjih pet minuta stigli do velikog boda (2:2). Puno je uzbuđenja ponudio i dvoboj zagrebačkog Kozjaka i Frumenta – iako je to jedina od dosadašnje 73 utakmice u kojoj nije postignut niti jedan pogodak, zaslužila je najvišu ocjenu.

Posljednja  utakmica večeri donijela je pravu golijadu; karlovački Monaco imao je čak 4:1 vodstvo protiv Lillyja iz Zagreba, ali je u posljednje četiri minute to uspio ispustiti za konačnih – 4:4.

Komentari