Zelena čistka bit će najveća eko-akcija u povijesti Ivanca

Objavljeno: 13.04.2012. 15:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: ivanec.hr

Ako je suditi po odazivu na radni sastanak u ivanečkoj Gradskoj vijećnici, eko-akcija Zelena čistka što će se na cijelom gradskom području održati u subotu, 21. travnja, bit će najveća akcija takve vrste ikad održana na ivanečkom i širem području, piše ivanec.hr

Svjedoči o tome i podatak da su na sastanak došli predstavnici čak 26 od ukupno 30 mjesnih odbora te još petnaestak udruga, klubova, ustanova i tvrtki koji su već dostavili popis lokaliteta koje će čistiti od krupnog otpada. Prva bilanca pokazuje da će se, po najskromnijoj procjeni, smeće u istom danu uklanjati s najmanje 50 lokacija.

Operativne pojedinosti oko provedbe akcije sa sudionicima skupa dogovorili su pročelnici Stanko Rožman i Marina Držaić te voditeljica Ureda Grada Ljiljana Risek.

Dogovoreno je da će akcija početi okupljanjem sudionika u 9 sati, a nakon toga poći će se prema onečišćenim mjestima. U odvoz otpada, prema vrstama, uključit će se Komunalna tvrtka Ivkom, ali i druge tvrtke-koncesionari kojima je povjereno zbrinjavanje pojedinih vrsta otpada. Na raspolaganju sudionicima za rješavanje konkretnih pitanja na raspolaganju će biti dva komunalna redara.

Kompletnu „logistiku“ osigurat će Grad Ivanec, pa su svi predstavnici mjesnih odbora i udruga pozvani da idućeg tjedna u Gradu preuzmu vreće i zaštitne rukavice te namirnice od kojih će pripremiti topli obrok. Za djecu i mladež koja će se također na više mjesta uključiti u Zelenu čistku, predviđeni su sendviči i sokovi.

Zelenom čistkom na svom području Grad Ivanec uključuje se u globalnu i nacionalnu akciju Očistimo svijet 2012. koja će se istog dana provesti u više od 80 zemalja cijeloga svijeta. Bude li kiše, Zelena čistka odgađa se za tjedan dana kasnije.

Komentari