Župan Štromar na kavi s novinarima o svom četverogodišnjem mandatu

Objavljeno: 03.05.2013. 13:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Varaždinski župan Predrag Štromar zajedno sa svojim zamjenicima, na već tradicionalnoj kavi s novinarima komentirao je četverogodišnji mandat aktualne županijske vlasti.

Napomenuo je kako je u njegovom mandatu GONG Varaždinsku županiju proglasio najtransparentnijom, dok je Forbes njezin rad, na skali od jedan do deset, ocijenio devetkom. Naglasio je također kako je UNDP Varaždinsku županiju proglasio najkonkurentnijom u Hrvatskoj.

- Ponosan sam na ocjene onih koji ocijenjuju rad svih županija u Rebuplici Hrvatskoj. Najprije smo po UNDP-u postali najkonkurentnija županija, zatim su nas Transparency International i GONG proglasili najtransparentnijom županijom, a sada nam i Forbes u ocjenama od 1 do 10 daje devetku.

To nešto govori o našem radu. Puno smo napravili, ali mogli smo i više da nismo zapeli u krizu 2009. godine kada smo došli na vlast. Preuzeli smo veliki manjak, smanjeni su nam prihodi u proračunu i najprije smo se morali snalaziti - rekao je Štromar.

Župan je također istaknuo kako mu je žao što ranije nisu pokrenuli sveučilište i izgradnju kirurgije, no obzirom na krizu nije bilo novaca, ali ni pomoći od države.

- Htjeli smo ranije pokrenuti sveučilište, završiti neke projekte i pokrenuti izgradnju kirurgije, ali jednostavno u onoj krizi nije bilo novaca, a nismo imali ni nikakvu pomoć od države - napomenuo je.

Istaknuo je također kako je županiji zadatak u naredne četiri godine dovesti nekoliko investitora, otvoriti nova radna mjesta i podići konkurentnost na još viši nivo.

Komentari