nova obavijest

VIDEO: U Varaždinu prva osoba izliječena od virusa, novih zaraženih ipak nema!

Iako se u nacionalnom mediju pojavila informacija kako su u Varaždinskoj županiji tri nova slučaja zaraze, iz civilnog stožera Varaždinske županije javljaju kako u posljednja 24 sata nema ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.
Objavljeno: 24.03.2020. 12:55

Zadnja izmjena: 24.03.2020. 13:36

Iako se u nacionalnom mediju pojavila informacija kako su u Varaždinskoj županiji tri nova slučaja zaraze, iz civilnog stožera Varaždinske županije javljaju kako u posljednja 24 sata nema ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

- Dapače mogu izvijestiti o tome da imamo potvrđenu prvu izliječenu osobu, pa je zadnje točno stanje da smo u Varaždinskoj županiji do sada imali 14 potvrđena zaražena od kojih je jedna izliječena i otpuštena kući, a 13 ih je još zaraženo i nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin. – rekao je načelnik stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Pod mjerom samoizolacije i dalje je preko 900 osoba, pri čemu treba naglasiti da se kod 82 osobe radi o kontaktima zaraženih dok se kod ostalih osoba radi o preventivno izdanim rješenjima jer su se vratili iz zemalja koji imaju status opasnog područja.  - PU varaždinska javlja da je u protekla 24 sata proaktivno provjerila 353 osobe drže li se mjera samoizolacije, a nepridržavanje je potvrđeno za njih 8 – time je ukupni broj kršenja porastao na 32. 

Vezano za izdavanje propusnica koje je otvorilo mnogo pitanja kod građana naše Županije napominjem da je Županijski stožer danas donio odluku o izdavanja propusnica, a koje pobliže objašnjavaju način izdavanja i vođenja evidencije te se time i policiji pojednostavljuje mogućnost provjere opravdanog napuštanja mjesta prebivališta. Odluka je proslijeđena svim lokalnim stožerima civilne zaštite koji su je dužni objaviti na svojim službenim stranicama, a proslijeđena je i predstavnicima medija. 

- Želim i ovim putem obavijestiti javnost da sve odluke koje donosi Stožer civilne zaštite RH, koje su dužni preuzeti i provoditi županijski i lokalni stožeri civilne zaštite imaju jedan OSNOVNI CILJ, a to je zaustaviti širenje epidemije na našem području i time izbjeći scenarije kakvi se na žalost događaju u zemljama u neposrednom okruženju. Od svih građana tražimo da se pridržavaju svih do sada komuniciranih mjera uputa i preporuka, a zbog dobrobiti i zdravlja svih nas. - zaključio je načelnik Vugrin. 

Komentari