inicijativa

Antolić Vupora u inicijativi „Niti jedna nije sama!”: Napad na žene je djelo kukavica i slabića  

Objavljeno: 06.04.2023. 19:31

Zadnja izmjena: 06.04.2023. 19:32

Objava SDP-a Varaždinske županije

Saborske zastupnice u četvrtak su u Samoboru stale u obranu temeljnih ljudskih prava i sloboda. Okupljene oko inicijative „Niti jedna nije sama!” poručile su da je dosta seksističkim napadima na politički istaknute žene, te stale u obranu gradonačelnice Samobora Petre Škrobot koja mjesecima trpi takve napade. 

Na konferenciji za medije sudjelovala je i Barbara Antolić Vupora, saborska zastupnica i predsjednica SDP-a Varaždinske županije. 

-Tužno je da 2023. godine moramo i dalje pričati o ženskim pravima i općenito o ljudskim slobodama. Žene u današnje vrijeme i dalje se diskreditira i omalovažava, a sve to je opasno narušavanje ljudskih sloboda. Tome treba stati na kraj – poručila je Barbara Antolić Vupora. 

Dodaje kako se nažalost politika u današnje vrijeme svodi na uvrede i bacanje blata, a da su žene u politici često omalovažavane, što smatra kukavičkim. 

-Potrebno je žene potaknuti da se angažiraju u politici, posebno na lokalnoj razini. I da, treba ih zaštititi od svih kukavičkih napada od strane političkih protivnika – poručila je Barbara Antolić Vupora.  

Komentari