komentar

eTV - Bilić odgovorio na Jenkačevu izjavu da ima plan kako će utjecati na izgradnju Podravske magistrale

Objavljeno: 27.03.2024. 11:09

Zadnja izmjena: 27.03.2024. 11:11

Gostujući nedavno u našem eTV studiju gradonačelnik Novog Marofa i kandidat HDZ-a Siniša Jenkač rekao je kako s pozicije člana ključnih odbora može direktno utjecati na prioritiziranje izgradnje Podravske magistrale u narednom vremenu.

Na njegovu se izjavu danas u emisiji osvrnuo i gradonačelnik Dubravko Bilić, ujedno i član Nezavisne platforme Sjever, koji nije izravno prozvao Jenkača, ali smatra kako će se Jenkač na neki način morati "pokoriti" interesima stranke koji mogu biti "za i protiv" Podravske magistrale. Bilić je puno izravnije, s druge strane, prozvao HNS.

- Uvijek morate slušati što je stranci u tom času važno.U Hrvatskim cestama imate člana Uprave iz HNS-a iz Varaždina. Gdje je Podravska magistrala? Nitko ju ne spominje, nije ni projektirana. To je tako jer ona nije nečiji stranački interes. Uvijek postoji neki prioritet i to je tako. Kada ste dio velikog sustava, brinete o cijelom sustavu te kada kažete da imate Podravsku magistralu, netko drugi kaže da ima cesta na jugu gdje je turizam i to postane prioritet. Tako se ni u naredne tri godine ne desi ništa, opet se pojavi neka druga cesta i na taj način gubimo snagu koja je najvažnija - rekao je Bilić.

Podsjetimo, Siniša Jenkač je nedavno u emisiji rekao:

- Rekao mi je jedan kolega da sam si uzeo puno posla koji se ne vidi, ali to je onaj najbolji, operativni dio posla saborskog zastupnika. Na plenarnoj sjednici su zadani okviri. Pozicija brani prijedlog, a opozicija ga kritizira. To je show, dok u odborima možete na nešto utjecati. Na odbore dolaze ministri, državni tajnici, načelnici sektora, predsjednici uprava javnih poduzeća, i dr. Zbog toga sam i bio zainteresiran za najjače odbore, poljoprivredu, prostorno uređenje, promet i gospodarstvo jer oni utječu na najviše stvari - poručio je Jenkač.

Komentari