Čačić je prilično ozbiljno napao Pusić oko arbitraže, a kaže i kako je HDZ-ov program potpuno bez snage

Objavljeno: 30.07.2015. 10:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Siniša Sović

Izvor: Ilustracija

Radimir Čačić smatra kako je Ministarstvo vanjskih poslova Vesne Pusić odradilo loš i sramotan posao vezan uz aferu arbitraže oko Piranskog zaljeva. “Ministarstvo vanjskih poslova je odradilo jedan sramotan posao i ja sam ozbiljno zabrinut – moramo jasno obrazložiti zašto smo tako odlučili i moramo biti spremni da ovo može imati ozbiljne posljedice na ukupne odnose sa Slovenijom”, rekao je Čačić, gostujući u emisiji Novi dan na N1 televiziji.
Čačić kaže kako je njegova Narodna stranka – Reformisti odmah nakon što su objavljeni transkripti reagirala javnim pozivom predsjednici države, premijeru i predsjedniku Sabora da pokrenu izlazak iz arbitraže. “Ovdje nemamo ni na kakav način mogućnost za dvojbu. Čak i Slovenci, koji su otvarali dvojbe, rekli su da je narušen temelj vjerodostojnosti. Mi smo u arbitražni postupak ušli kroz ucjenu – bilo je ili veto na ulazak u EU ili arbitraža”, kaže Čačić.

“Mi smo baš u sindromu Grčke”
“Odigrali su bolje, brže, a mi nismo dobro reagirali”, rekao je bivši potpredsjednik Vlade. Smatra kako smo susjedi i prijatelji sa Slovencima i kako pogoršanje odnosa nije dobro.
Čačić je nezadovoljan odustajanjem od gradnje Omble. “Mi imamo nevjerojatnu situaciju, mi smo baš u sindromu Grčke. Sve što donosi političke poene, bez obzira na štetu, će se učiniti. Konkurentnost gospodarstva se ruši, zapošljavanje pada, investicija nestaje – ali par poena će biti tu. I odluka o Plominu se čeka, čeka se kraj izbora”, rekao je Čačić za N1.

“Pravosuđe je najveća sramota”
Predsjednik Reformista kaže da je bio siguran da će pasti obje presude Ivi Sanaderu, za Ina-Mol i Hypo, te kako su svi koji su stručni oko toga bili precizni i jasni. “Hrvatsko pravosuđe je najveća sramota našeg društva i u velikoj je mjeri pod utjecajem politike. HDZ-ova vlada je nanijela užasne, nepopravljive štete time što je napravila, ali nije bilo jasnih dokaza o korupciji u slučaju Ina-MOL. Priča o ratnom profiterstvu je apsolutna demagogija”, rekao je Čačić
Kaže kako nije upitno idu li Reformisti u Sabor i smatra da to može biti 2 mandata, ako odrade loš posao ili 4 mandata ako odrade dobar posao. Suradnju s Josipovićem nazvao je definitivnom, a kaže kako razgovara i s drugim strankama.


HDZ-ove program je potpuno bez snage
Na pitanje novinara što očekuje od izbora kaže da je sklon stajati na zemlji. “Da se starta s nulte točke, da su snage potpuno jednake, mi bi imali poziciju gdje se stvara jedna odlična mašinerija koja donosi pet posto prednosti”, rekao je Čačić i dodao kako je HDZ-ov program potpuno bez snage.

 

Izvor: telegram.hr

Komentari