Čačić na Aquacityu: Pusić i Milanović koaliciju su potpisali u zoni koju smo gradili ja i Čehok

Objavljeno: 12.09.2015. 14:03

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:10

Foto: Nikola Kokotec

Nedostatak nade i optimizma je najveći problem u Hrvatskoj, Milanovićeva Vlada odlazi, ali ne daj bože da desni dođu na vlast, poručio je između ostalog Radimir Čačić svojim stranačkim kolegama i gostima okupljenim na varaždinskom Aquacityju...

Naime, u subotu je na izletištu Aquacity održana konferencija za medije Narodne stranke – Reformisti na kojoj su sudjelovali predsjednik stranke Radimir Čačić, potpredsjednica stranke i saborska zastupnica Natalija Martinčević, te član nacionalnog predsjedništva stranke Darko Hrenić.

Kontinuitet odustajanja

Radimir Čačić je izjavio da je do parlamentarnih izbora ostalo još 60 dana, te dodao kako aktualnu vladu prati kontinuitet u najavi i odustajanju od reformi i najavljenih projekata.

- Riješen je problem brodogradnje, legalizacija bespravno sagrađenih objekata i fiskalizacija. No, izostale su reforme javne uprave te realizacija projekata outsourcinga, monetizacije autocesta, ugovaranje Plomin-a, Omble, projekata u javno-privatnom partnerstvu i drugih – rekao je Čačić koji smatra kako bi njihova realizacija rezultirala rastom BDP-a najmanje 3 posto, a javni dug bio bi, po njemu, manji barem 15 posto.

Tužna županija

Složio se i s konstatacijom Natalije Martinčević koja je ustvrdila kako „Vlada nema znanja ni sposobnosti za realizaciju projekata, a župan Štromar nema baš nikakvog autoriteta i utjecaja da se za bilo što izbori“. I to, podsjećaju,  unatoč činjenici da  HNS ima četiri ministra u Vladi.

- Ovo je tužna županija u kojoj su najniže plaće u Hrvatskoj. Točno je da u četiri godine Vlada i župan nisu realizirali niti jedan jedini značajniji projekt u Varaždinskoj županiji. Nije započeta gradnja nove kirurgije, ni obnova četiri škole u županiji i dvije u Varaždinu. Ja sam u svojem mandatu bez vladinih novaca uredio i izgradio 34 škole sa sportskim dvoranama – kazao je Čačić za eVaraždin.

Krnja koalicija

Čelnici Reformista osvrnuli su se i na nedavno potpisivanje sporazuma krnje lijeve koalicije koje je održano u varaždinskoj Slobodnoj zoni. Pritom su istaknuli kako je njeno otvaranje pokrenulo nekoliko ljudi, odnosno bivši gradonačelnik Varaždina i bivši načelnik općine Trnovec, predsjednik HGK i kao nositelj projekta tadašnji ministar obnove i graditeljstva Radimir Čačić.

- Nitko, ali baš nitko, od ljudi koji su tamo potpisivali koalicijski sporazum nema veze s tom Slobodnom zonom. Još gore, ova Vlada i varaždinski župan nisu maknuli ni jednu balu sa smećem nagomilanim na ulazu u Varaždin. Nemaju ni znanja ni sposobnosti da riješe bilo koji krucijalni problem u Varaždinskoj županiji – ustvrdila je Martinčević dodavši da Reformisti za to nude projekte ostvarive na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Komentari