prozvao horvata i posavca

Čačić: "Sve što su Hrvati prošle godine zaradili sad bi trebali dati Uljaniku!"

Objavljeno: 21.03.2019. 11:49

Zadnja izmjena: 21.03.2019. 11:56

Radimir Čačić sinoć je gostujući na RTL-u izrazio čvrsti stav da Uljanik treba poslati u stečaj, dodavši kako ne razumije zašto su suprotnog stava ministar Darko Horvat i Matija Posavec, s obzirom da su iz Međimurja.

- Prošle godine 120.000 hrvatskih tvrtki i 1,2 milijuna zaposlenih ostvarilo je dobit od 8 milijardi kuna prema podacima HNB-a. Nakon 3,1 milijarde kuna koju smo Uljaniku već dali, sada bismo mu još trebali dati sve što su Hrvati prošle godine zaradili?! - rekao je Čačić.

- Nevjerojatno je da to brane Horvat i Posavec, jer to plaća uglavnom sjever Hrvatske koji stvara dobit, i tako već godinama! Uljanik apsolutno treba poslati u stečaj, mi kao Hrvatska i odgovorni građani to moramo učiniti - rekao je Čačić.

Preedsjednik Reformista još je dodao zašto se nije na sjeveru Hrvatske spašavalo više od 13.000 radnih mjesta u tekstilnoj industriji koje je nestalo, te da radna mjesta u brodogradnji nisu problem.

- Mala brodogradilišta raspisuju natječaje za radna mjesta jer posla ima. Da radnicima mjesečno plaćamo prekvalifikaciju 50.000 kuna, još uvijek bi nas manje koštalo - s dozom ironije je zaključio Čačić.

Komentari