Donirani božićni pokloni Socijalnoj samoposluzi koja brine za 3.500 stanovnika Županije

Objavljeno: 21.12.2015. 15:33

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 14:45

Foto: Siniša Sović

Varaždinska županija je povodom božićno-novogodišnjih blagdana osigurala božićne poklone za najmlađe u potrebi koji su korisnici socijalne samoposluge "Kruh sv. Antuna"... 

Dječje poklone je predstavnici Socijalne samoposluge Marijani Kolednjak predao zamjenik župana Alen Kišić, kazavši kako je socijalna samoposluga iznimno korisna udruga koja snabdijeva oko tisuću pojedinačnih korisnika u potrebi.

- Kao odgovorna uprava moramo pomoći samoposluzi, kao županija, kao grad i sve druge općine i gradovi u našoj županiji, isto kao što to radimo i s Caritasom Varaždinske biskupije i sretni smo što imamo takve dvije institucije u našoj sredini. Vrijednost današnje donacije poklona za djecu predškolske dobi je oko 5 tisuća kuna kako bismo im uljepšali božićne blagdane - rekao je tom prilikom zamjenik Kišić, dodavši kako je napokon na nagovor Caritasa i Socijalne samoposluge država ukinula PDV na doniranu hranu, što je civilizacijska odluka koja olakšava funkcioniranje ovakvih ustanova.

Socijalna samoposluga ujedno brine za oko 3.500 stanovnika Varaždinske županije u potrebi, što je oko 2 posto stanovništva Županije, a u zadnje dvije godine samoposluga je donirala prehrambene namirnice i higijenske potrepštine u iznosu većem od milijun kuna. Marijana Kolednjak, predstavnica Socijalne samoposluge istaknula je da su volonteri temelj Udruge zbog kojih su tako uspješni: 

- Imamo preko 300 volontera svih generacija na našem popisu, od toga 60-70 aktivnih. Za naš drugi rođendan odrađeno je preko 10.000 volonterskih sati. Pozivam i građane da prema vlastitim mogućnostima doniraju što mogu jer nema neznatne donacije, rekla je Kolednjak. 

Socijalna samoposluga „Kruh sv. Antuna“ osnovana je krajem 2013. godine od strane Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži FRAMA s ciljem pomaganja najugroženijim pojedincima i obiteljima na području grada i okolice. Varaždinska županija godišnje financira samoposlugu s 30 tisuća kuna, kako bi osigurala sigurnost i stabilnost kod nabave namirnica.  

 

 

Komentari