Doznajemo: Hoće li HC ove jeseni napokon sanirati najveće klizište na cesti od Možđenca do Sudovca?

Objavljeno: 11.08.2015. 17:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Nikola Kokotec

Mještani Sudovca i Možđenca, koji za svaki odlazak u Marof ili Varaždin cestom D22 riskiraju 500 kuna kazne, morat će se naoružati strpljenjem jer građevinari ove jeseni moraju sanirati najveće klizište. To će najvjerojatnije, kako doznajemo, biti nemoguće bez potpunog prekida cestovnog prometa...

>>Mještani Sudovca: Za svaki odlazak u Marof ili Varaždin riskiramo 500 kuna kazne


Naime, projektante i građevinare na padini kojom se nakon prijevoja dionica ceste D22 spušta u smjeru Sudovcau, očekuje sanacija najvećeg od šest klizišta. Kada će početi radovi zasad je nepoznato, jer čak i neslužbene informacije dopiru “na kapaljku“.

U Hrvatskim cestama svjesni su da je izbor sanacijskog koncepta kod ovakvih velikih klizišta od iznimne važnosti. Primjerice, radi stabilizacije i uređenja najvećeg klizišta, na lokaciji će se između ostalog izgraditi oko 400 metara betonskih zidova.

Kako neslužbeno doznajemo iz naših izvora bliskih HAC-u, projekt sanacije klizišta je u proceduri i bit će predmet javne nabave najvjerojatnije do kraja kolovoza ove godine.
No, tek nakon objave natječaja i nakon što investitor odabere izvođača, počet će radovi na sanaciji.

U najboljem slučaju, građevinari će se s klizištem uhvatiti u koštac u rujnu, a cesta će zbog toga biti potpuno zatvorena za sav promet, pa i onaj motornim vozilima, jer on ometa radove.

Komentari