odgovorio na sve prozivke

eTV - Batinić: Čačić laže da će Posavec koalirati s HDZ-om jer smo ga odbili, isto kao što smo i HNS

Batinić je obrazložio zašto se Nezavisna platforma, unatoč tome što namjeravaju postizborno pregovarati s ljevicom, nije pojavila na prosvjedu protiv Ivana Turudića...
Objavljeno: 11.03.2024. 11:28

Zadnja izmjena: 11.03.2024. 11:30

Milorad Batinić, čija je ambicija na Nezavisnoj listi Matije Posavca ponovno ući u Sabor, danas je kategorički odbio mogućnost da će njihova lista nakon izbora koalirati s HDZ-om.

Radimira Čačića, predsjednika Reformista, prozvao je za lažne optužbe.

- To možda nisam očekivao od gospodina Čačića koji uporno ponavlja u svim medijima da će Posavec odnosno Nezavisna platforma koalirati s HDZ-om postizborno, što svakako nije točno. To je neistina, neću kazati – laž. Gospodin Čačić to čini prvenstveno iz razloga što nam se želio priključiti, a mi smo ga odbili iz istoga razloga kao i HNS. Naprosto, ne možeš sjediti na dvije stolice. Biti u HDZ-ovoj koaliciji, a kada ti odgovara politički, tada se prebaciti u drugi mod.

'HDZ i SDP ovdje možda prešutno koaliraju'

Batinić je obrazložio zašto se Nezavisna platforma, unatoč tome što namjeravaju postizborno pregovarati s ljevicom, nije pojavila na prosvjedu protiv Ivana Turudića.

- Osobno sam bio u virozi, kolege su imali određene obaveze od prije preuzete, međutim postavljam si pitanje da li je nama, meni osobno, bilo gore mjesto, jer imamo jednu dvojaku situaciju. Sve ima svoju povijest i ne znam da li su HDZ i SDP u nekoj prešutnoj koaliciji u gradu Varaždinu, ali konkretno dva saborska zastupnika na čelu s gradonačelnikom Bosiljom htjeli su dovesti varždinski otpad na naše odlagalište, Varkom nam želi uzeti Ivkom vode, dva vijećnika SDP-a napustili su našu većinu i podržali HDZ-ovog predsjednika gradskog vijeća, tako da imam neku dilemu – kaže Batinić.

'Ivanec je napredovao najviše i bez nacionalne podrške'

Na pitanje, kako bi rezimirao svoja postignuća kao gradonačelnik, budući da ga HDZ proziva da „rješavaju sve njegove zaostale projekte“, Batinić odgovara:

- Mislim da bi se to moglo svesti u jednu rečenicu, objavljen je i statistički podatak Ureda za statistiku Vlade, Ivanec je po indeksu razvijenosti prešao iz šeste u sedmu skupinu, gdje smo najviše napredovali, za 49 mjesta. Samostalno, bez kvalitetne nacionalne podrške za projekte, mi smo najviše odskočili, i to je odgovor na postavljeno pitanje – rezimirao je Batinić, dodajući da je HDZ uvijek do sada imao kandidata protiv njega, ali ga nikad nije pobijedio, te smatra da neće ni dogodine.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao član Nezavisne platforme Matije Posavca i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić pogledajte ovdje:

 

Komentari