prozivka

eTV - Bosilj: Samo HDZ ima određene podatke, automatski su ostali u nepovoljnijem položaju

Objavljeno: 07.04.2024. 08:53

Zadnja izmjena: 07.04.2024. 08:53

Foto: Arhiva

Gostujući nedavno u našem eTV studiju, gradonačelnik Neven Bosilj osvrnuo se na pitanje što bi formiranje vlade od strane lijevog bloka donijelo Varaždinu.

Bosilj je u svojem odgovorio paradigmu "vertikale vlasti" okarakterizirao kao nešto što se treba hitno mijenjati, odnosno smatra da će se s obzirom na rezultate izbora moći promijeniti već nakon 17. travnja ove godine.

- Ta paradigma "vertikala vlasti" koju oni često govore zapravo je vertikala korupcije jer ako gradonačelnik ili župan ima problema s tim iz koje stranke njegovi projekti prolaze, to nije dobro te će se to promijeniti nakon 17. travnja. Svi moraju imati jednake mogućnosti i za sve moraju biti jednaki kriteriji. Imamo suludu situaciju da samo HDZ-ovi gradonačelnici i župani znaju neke podatke u trenutku kada izlaze natječaji koji traju 60 dana. Trebate prijaviti projekt centra za socijalnu skrb ili slično, a uvjet je građevinska dozvola. Automatizmom su već svi koji nisu imali prethodnu informaciju stavljeni u nepovoljniji položaj. Takve stvari će se sigurno izbjeći nakon 17. travnja - rekao je . 

 

Komentari