direktna pitanja i odgovori

eTV - Da li bi CIOS danas želio bale zbrinuti po cijenama iz 2008.? Čehok: 'To ja ne znam'

CIOS je, podsjetimo, tvrtka koja je sklopila posao zbrinjavanja bala s Ivanom Čehokom (prvi ugovor), poslije s Goranom Habušem (drugi ugovor), a dobila je i natječaj koji je raspisao Neven Bosilj. Cijena je s vremenom rasla do današnje...
Objavljeno: 07.07.2023. 12:09

Zadnja izmjena: 07.07.2023. 13:04

Nakon presude kojom je prvi, 15 godina star ugovor za bale (ponovno) postao važeći, danas je u emisiji gostovao nezavisni vijećnik Ivan Čehok.

Ivan Čehok je i ovom prilikom zastupao stav kako Grad takvu presudu više ne treba pobijati, jer taj ugovor smatra provedivim, međutim na izravno pitanje voditeljice – da li bi Cios danas htio bale zbrinuti prema uvjetima (cijenama) iz 2008. – Čehok je odgovorio:

- Hoće li Cios i pod kojim uvjetima raditi, ja to u ovom trenutku ne znam. Ali, ako neće raditi onda će se taj ugovor morati razvrgnuti. To ja ne znam (da li bi radili po cijenama iz 2008.), nisam ja glasnogovornik, ja to ne mogu znati. Ali ću vam reći da je Cios to htio napraviti po 137 eura 2021. godine i zato smo mi išli u integralnu nagodbu. Cios je tražio da platimo više, ali je odluka mojeg povjerenstva bila da ne plaćamo više od 137 eura i na kraju je Cios na to pristao - rekao je Čehok.

(Cios je, podsjetimo, tvrtka koja je sklopila posao zbrinjavanja bala s Ivanom Čehokom (prvi ugovor), poslije s Goranom Habušem (drugi ugovor), a dobila je i natječaj koji je raspisao Neven Bosilj. Cijena je s vremenom rasla do današnje)

'Proračun nismo podržali prema istini, poštenju i pravdi'

Kako je ovo bilo prvi put da je Ivan Čehok na ovaj način medijski istupao nakon prijevremenih izbora, održavanje i rezultat istih komentirao je riječima:

- Mi smo znali da uvijek imaju prednost oni koji su trenutno na vlasti, ali nije uvijek bitno dobiti jednu bitku. Bitno je dobiti rat. Mi smo to morali napraviti, jer bi bilo suludo prema istini, prema pravdi, prema poštenju pa i razvoju ovoga grada da smo mi podržali onakav proračun i već tada rješavanje bala od od 289 eura.

'Građani nam šalju fotke, a nekad idemo i kao na dojavu'

Osim što medijski istupa ponajviše vezano uz bale, Čehok je na Facebooku najaktivniji kada je riječ o održavanju zelenih površina i cestama. O tome pak kaže:

- Mi se ne možemo obraniti. Mi vam već imamo folder od nekakvih tisuću i nešto fotografija. Ako nas građani upozore da se nešto događa, ali nemaju dobru kameru onda imamo mi ljude u svakom dijelu grada koji to pofotkaju. Idemo nekad kao na dojavu, ali obično nam građani pošalju.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao nezavisni vijećnik Ivan Čehok pogledajte ovdje: