ideje i investicije

eTV - Nakon što su sjeli za stol Batinić i Đuras, danas su se sastali Batinić i Stričak i dogovorili ovo

Uz župana Stričaka, gradonačelnika Batinića i Zdenka Đurasa kao predsjednika vijeća, sastanku su nazočili i mnogi drugi dužnosnici grada i županije...
Objavljeno: 25.04.2023. 15:00

Zadnja izmjena: 25.04.2023. 15:02

Foto: Boris Matijašec

Nakon što su koncem prošle godine Milorad Batinić i Zdenko Đuras u eTV studiju po prvi put sjeli za zajednički stol i javno načeli neke otvorene teme, danas je na inicijativu Milorada Batinića održan sastanak na relaciji Grad Ivanec - Varaždinska županija.

Uz župana Stričaka, gradonačelnika Batinića i Zdenka Đurasa kao predsjednika vijeća, sastanku su nazočili i mnogi drugi dužnosnici grada i županije. Milorad Batinić tom je prilikom predložio model o kojem je govorio u eTV studiju - fond za sufinanciranje obnove županijskih cesta - a obećao je i finacijski podržati obnovu ivanečkog Doma zdravlja od strane Varaždinske županije. Bilo je riječi i o brzoj cesti, koja je došla u fazu odabira izvođača.

- Ravnatelju i županu sam rekao da mogu na 250 tisuća kuna svake godine. Iako nije obaveza Grada da sufinancira obnovu Doma zdravlja, interes nam je da on bude na dobrobit građana. Što se tiče modernizacije županijskih i lokalnih cesta, išao sam s prijedlogom da se oformi fond od lokalnih samouprava da se županijske i lokalne ceste koje naši građani najviše koriste mogu u periopdu od sedam do deset godina obnoviti - rekao je Batinić.

'Nikad više investicija'

Varaždinska županija je u prošloj i ovoj godini na području Ivanca uložila oko dva milijuna eura, istaknuo je župan Strričak,

- Naravno da se tu ne staje. Pripremamo energetsku obnovu doma zdravlja u Ivancu, kao i županijske zgrade. Ova godina će biti prijelomna za grad Ivanec i cijelo ivanečko područje. Otvorene su ponude za izgradnju brze ceste, gradi se aglomeracije, pripremili smo dokumentaciju za dogradnju škole, Grad se javio na natječaj za izgradnju dva vrtića. Govorimo o investicijama reda veličine pola milijarde kuna. Ivanečko područje nikad nije vidjelo toliko investicija - rekao je.

U fokusu Županije i države

Zdenko Đuras nadovezao se:

- Grad Ivanec je evo u fokusu kako Županije tako i nacionalne razine. Koliko vidimo, projekti će u budućnosti pristizati. Ono što je rekao i sam gradonačenik, vrlo je bitno osluškivati potrebe građana i realno stanje preslikati u buduće programe i projekte - rekao je.

Koje investicije kreću

- Plan je rekonstrukcija svih sanitarnih čvorova, izmjena rasvjete, sveobuhvatna energetska obnova zgrade, čime će se značajno unaprijediti kvaliteta usluge koju dom zdravlja može primiti - rekao je ravnatelj Doma zdravlja Jurica Veronek.

- Intenzivno se radi na klizištima, među inim velikom klizištu Gačice, vuče se novi sloj asfalta u Jerovcu, a najavih bih radove na području Osečke, Margečana, Seljanca, nastavak radova u Horvatskom, također nastavak u Bedencu i Jerovcu - izjavio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

 

Komentari