predstavljanje programa

VIDEO - Kandidat za župana Mario Lešina predstavio svoj program

Objavljeno: 10.05.2021. 13:01

Zadnja izmjena: 10.05.2021. 13:01

Kandidat za župana Mario Lešina (Zajedno) danas je predstavio svoj program za županiju za period 2021. - 2025.

Kako je tom prilikom rekao Lešina, glavni razlozi zašto su izlaze na izbore za župana i županijsku skupštinu su demografski pokazatelji i ITU mehanizam. -  To je integrirano teritorijalno ulaganje, jedan mehanizam u kojem Grad preuzima ulogu Županiju u jednom djelu i sad s ovakvim županom kakvog imamo, mi vrlo teško možemo provesti te projekte koje podrazumijevaju zajedništvo i suradnju - rekao je Lešina.

Što se obrazovanja tiče, Lešina je između ostalog najavio prenošenje osnivačkih prava osnovnih škola na gradove i općine te potporu Sveučilištu Sjever i otvaranje novih fakulteta. U zdravstvu je, navodi Lešina, plan  kadrovski popuniti opće i specijalne bolnice i to stvaranjem uvjeta za napredovanje i rad te poboljšanjem primarne zdravstvene zaštite. 

Lešina je spomenuo i zelenu agendu koja se odnosi na korištenje rijeke Bednje koja je prema njegovim riječima, kucavica naše županije te iskorištavanje njezinog potencijala.

Planovi za infrastrukturu...

Voda, kanalizacija, asfalt i širokopojani internet u svakoj kući, brza cesta Varaždin - Ivanec, brza cesta Varaždin-Ludbreg samo su neki od planova u području infrastrukture. - Linijski prijevoz je također nešto na čemu smo počeli raditi. Sramota je da vam treba cijeli dan ako hoćete doći od Lepoglave i Varaždina - rekao je Lešina i dodaje kako je u manjim gradovima potrebna POS stanogradnja.

Na predstavljanju programa sudjelovao je i kandidat za gradonačelnika Ivan Čehok, a u nastavku pogledajte što je rekao:

Komentari