u prostorijama županijskog SDP-a

Forum žena SDP-a u Varaždinu proslavio 25. godišnjicu osnivanja i djelovanja

Objavljeno: 13.01.2020. 11:41

Zadnja izmjena: 13.01.2020. 11:47

U prostorijama varaždinske Županijske organizacije SDP-a u ponedjeljak je obilježena 25. godišnjica osnivanja i djelovanja Foruma žena SDP-a Hrvatske i Foruma žena Varaždinske županije.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a osnovan je 8. siječnja 1995. godine, s ciljem zalaganja za bolji položaj žena u Hrvatskoj i žena uopće, a prva predsjednica SDFŽ-a SDP-a Hrvatske bila je Željka Antunović. Prvi županijski Forum žena SDP-a osnovan je upravo u Varaždinskoj županiji, u proljeće 1995. godine, a za predsjednicu je izabrana Dubravka Biberdžić, koja je i dva puta obnašala funkciju potpredsjednica FŽ SDP-a Hrvatske, stoji u priopćenju.

Aktualna predsjednica Foruma žena SDP-a Varaždinske županije, Alenka Car, istaknula je kako su žene SDP-a u proteklih 25 godina sudjelovale u obnašanju predstavničke i izvršne vlasti od državne do lokalne razine - SDP se oduvijek zalagao za veću zastupljenost žena na izbornim listama, a već na nadolazećim parlamentarnim izborima uvodi se ZIP sustav kojim će se naizmjence na listama naći muškarci i žene. 

Komentari