županijska skupština

Foto - Čehokova lista na sjednicu donijela registre: 'To je naš poklon i inicijativa'

Objavljeno: 29.11.2022. 12:55

Zadnja izmjena: 29.11.2022. 12:55

Danas se održava sjednica Županijske skupštine, a tijekom aktualnog sata, prilikom postavljanja pitanja, vijećnik s Nezavisne liste Ivana Čehoka Mario Lešina donio je tri registra.

Naime, njegovo se pitanje odnosilo na izgradnju Podravske magistrale, kao i nastavak varaždinske istočne obilaznice koja bi se protezala sve do Nedelišća. Kako je pojasnio, projekt je više od 20 godina u svi strategijama Hrvatskih cesta, a budući da se, kako tvrdi, malo što po tom pitanju poduzima, petorica vijećnika uzeli su stvar u svoje ruke.

- Po tom se pitanju napravilo vrlo malo, gotovo ništa. Tražili smo amandmanom u visini od pet tisuća eura u sljedećem proračunu da se za to napravi inicijalno idejno rješenje. To je za takav opsežan posao malo pa smo onda mi zaljučili da ćemo nas petorica s NL Ivana Čehoka kao županijski vijećnici primiti oko 30 tisuća eura u ovom mandatu. Stoga, za te novce smo naručili i realizirali idejno rješenje te ceste i spojnice prema Međimurju. To je naš poklon i naša inicijativa - rekao je Lešina.

Župan Anđelko Stričak kratko je rekao:

- Shvatio sam da je ovo poklon Županiji, nemam što odgovarati - rekao je.

Komentari