tradicionalno okupljanje

Foto - Evo tko je sve došao na tradicionalni božićni domjenak HDZ-a

Tom se prilikom predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i varaždinski župan Anđelko Stričak osvrnuo na posljednjih 30-ak godina, istaknuvši kako je Hrvatska u tih 30 godina došla od države u ratu do države u najprestižnijim svjetskim asocijacijama...
Objavljeno: 13.12.2023. 21:10

Zadnja izmjena: 13.12.2023. 21:10

Županijska organizacija HDZ-a Varaždinske županije i Gradska organizacija HDZ-a grada Varaždina i ove je godine organizirala tradicionalno Božićno druženje u Hotelu Turist.

Tom se prilikom predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i varaždinski župan Anđelko Stričak osvrnuo na posljednjih 30-ak godina, istaknuvši kako je Hrvatska u tih 30 godina došla od države u ratu do države u najprestižnijim svjetskim asocijacijama.

- Ovo je godina uspjeha i rezultata. Na svečanoj sjednici Županijske skupštine naglasio sam da smo prije 30 godina nismo mijenjali smjer nego smo se, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana, zahvaljujući našim braniteljima vratili doma u zapadnoeuropske vrijednosti. Upravo zbog tih vrijednosti govorimo o uspjesima i investicijama koje provodimo. Ipak, u fokusu svega mora biti čovjek. Mi smo uključiva stranka, svi su dobrodošli. Zahvaljujem i našim koalicijskim partnerima na podršci i suradnji - rekao je Stričak, između ostalog.

'U Županiji je sve dobro. U Gradu nije'

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan pritom je komentirao aktualnu političku situaciju u Gradu Varaždinu.

- U Županiji je, kao što ste čuli, sve dobro. Ja ću se ipak osvrnuti na Grad Varaždin. Za razliku od nacionalne politike koja je tu za građane usred ove inflacije, u Gradu Varaždinu imamo SDP sa svojom većinom u vijeću koje donosi odluke koje će građani itekako osjetiti na svojim budžetima od 1. siječnja. Bale su riješene isključivo zahvaljujući Vladi RH, Fond i ministarstvo, nitko drugi. Ističem kako HDZ nikad nije imao veze s tom politikom koja se kuhala 18 godina - rekao je.

'Stanje na terenu i više nego dobro'

Glavni tajnik ŽO HDZ-a Alen Runac istaknuo je kako je sljedeća godina superizborna jer građane Republike Hrvatske u 2024. očekuju tri vrste izbora - europski, parlamentarni i predsjednički.

- Izrazito je bitno da dobro odigramo prvu utakmicu, a to su izbori za Sabor. Bili smo na terenu, stanje je i više nego dobro, no zabrinjavajuće je jer su svi previše sigurni u pobjedu. Svejedno se moramo potruditi, ne smijemo se opustiti jer mi u tu kampanju ulazimo samo istinom, a istina je da je u Županiju u mandatu Stričaka stiglo nikad više sredstava. To moramo iskomunicirati s građanima. Drugi parazitiraju na našim uspjesima, baš kao u slučaju bala. Samo jedan čovjek je zaslužan za razvoj Sjevera i to je Anđelko Stričak - zaključno je, uz ostalo, naveo Runac.

Komentari