priopćenje za medije

Foto - Klauzura HDZ-a za Ivanec i Lepoglavu te Maruševec, Bednju, Klenovnik i Donju Voću

Objavljeno: 12.06.2023. 11:22

Zadnja izmjena: 12.06.2023. 11:22

Objava Hrvatske demokratske zajednice - HDZ

Pred 200-tinjak okupljenih članova u Domu kulture u Čalincu Hrvatska demokratska zajednica Varaždinske županije održala je klauzuru za područje gradova Lepoglava i Ivanec te općina Bednja, Maruševec, Klenovnik i Donja Voća.  Župan Varaždinske županije i predsjednik županijske organizacije, Anđelko Stričak, naglasio je kako na području tog dijela županije nikada nije bilo više investicija.

- U svom programu za koji su nam građani dali povjerenje na prošlim lokalni izborima 2021. predvidjeli smo, a sada i provodimo dosad neviđeni investicijski bum u zapadnom dijelu županije. Sve ono o čemu se raspravljalo 10, 15 pa i 20 godina sada se u ovim gradovima i općina realizira, naravno sve u suradnji s našim koalicijskim partnerima i svima zainteresiranima  - kazao je Stričak te nastavio:

- Podsjetit ću vas da su otvorene ponude za izgradnju prvog djela brze ceste od Varaždina do Cerja. Pripremljena je projektna dokumentacija za dogradnju škole u Ivancu. Projektira se prezentacijski centar Gaveznica u Lepoglavi, provodimo aktivnosti na zaštiti Ivančice i Ravne gore kategorijom zaštite park prirode. Aglomeracija Ivanec je u izgradnji, a u suradnji s HAZU-om i općinom Donja Voća radimo na izradi idejnog rješenja za prezentacijski centar spilje Vindija - pobrojao je Stričak. Što se tiče iznosa investicija samo je izgradnja prve faze brze ceste procijenjena na oko 34 milijuna eura dok je dogradnja škole u Ivancu projekt "težak" 4 milijuna eura.

- Sve te aktivnosti odnosno investicije imaju za cilj omogućiti našim sugrađanima što lakši život te osigurati kvalitetne uvjete za poduzetničke aktivnosti u turizmu, poljoprivredi te tradicijskim zanatima - zaključio je župan. 

'6,5 milijuna eura za Ivanec'

Zdenko Đuras, kao prvi čovjek ivanečke organizacije stranke, naglasio je kako je od protekle klauzure prije godinu dana stranka dobila dva predsjednika gradskih vijeća, u Ivancu i Lepoglavi. Naglasio je kako je ta činjenica važna iz perspektive skorih izbora. Ujedno je istaknuo velika ulaganja na području grada Ivanca zahvaljujući Varaždinskoj županiji te Vladi RH. Radi se trenutno o iznosu od gotovo 6,5 milijuna eura ili nešto više od 48 milijuna kuna koji se ulažu na područje školstva, zdravstva, poljoprivrede, gospodarstvo o turizam te u obnovu odnosno izgradnju prometne infrastrukture.

A drugi grad, osim Ivanca, u kojem HDZ odnedavno ima predsjednika Gradskog vijeća je Lepoglava. Predsjednik gradske organizacije stranke, Robert Dukarić, osim te činjenice podsjetio je i na rezultate nedavnih izbora za mjesne odbore gdje je stranka postigla odličan uspjeh. Od ukupno 77 mandata HDZ je osvojio 35. Stranka će imati i 5 predsjednika MO.

- Lepoglava ima mjesta za napredak što se tiče rejtinga stranke i to će se dokazati na predstojećim izborima - poručio je Dukarić dodajući da su ukupna ulaganja na području tog grada od 96 milijuna kuna jak argument.

'Čvrsta stranačka infrastruktura'

Snježana Cerjan u ime Općinske organizacije Maruševec naglasila je da HDZ kreće u pripreme i stranačke aktivnosti na području te općine kako bi na idućim lokalnim izborima povećao broj vijećnika. Također, naglasila je da će se u svom radu okrenuti ljudima što će zasigurno rezultirati daljnjim povećanjem članstva. Podsjetila je na činjenicu da je osnovana i Zajednica žena Katarina Zrinska. Za samu Općinu istaknula je ulaganja kako Varaždinske županije tako i s nacionalne razine u ukupnom iznosu većem od 3 milijuna kuna.

Vladimir Kramarić je za Općinsku organizaciju na Bednji istaknuo njenu snagu što se vidi po rezultatima izbora.

- Imamo čvrsto izgrađenu stranačku infrastrukturu kroz odlično ustrojene temeljne ogranke. Sama organizacija odlično funkcionira što se vidi i na rezultatima izbora - rekao je Kramarić dodajući kako se na području Općine provodi 30-ak projekata, ali da se neće na tome stati jer je namjera za sve žitelje općine osigurati još bolje standarde života. Što se tiče investicija one su na razini od gotovo 5 milijuna kuna u ovom trenutku.

'Više mladih u stranci'

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Donje Voće Zlatko Kanjir naveo je da se, što se tiče ulaganja na području školstva, zdravstva, poljoprivrede i turizma te obnove prometne infrastrukture, radi o iznosu većem od 1,6 milijuna kuna.

Prvi čovjek stranke u Klenovniku, Martin Pintarić, naglasio je kako je stranka u toj općini u posljednjih godinu dana povećala broj članova za 15 posto i da se većinom radi o mladim osobama koje su prepoznale rad stranke i žele se osobno uključiti u aktivnosti. Prema njegovim riječima stranačke aktivnosti provode se konstantno i sve je podređeno što boljem rezultatu na predstojećim izborima. Istaknuo je i trenutna ulaganja na području općine sa županijske i nacionalne razine u iznosu većem od milijun kuna.

Komentari