vijesti iz Lillehammera

FOTO Čačić u Norveškoj potvrđen u Izvršni odbor Skupštine europskih regija, a prihvatili su i njegove programe

Objavljeno: 24.05.2018. 09:20

Zadnja izmjena: 24.05.2018. 09:28

Izbor župana Varaždinske županije Radimira Čačića u Izvršni odbor Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions, AER), potvrđen je jednoglasno u srijedu, 23. svibnja, u Lillehammeru u Norveškoj na Općoj skupštini AER-a. Članovi su ujedno jednoglasno donijeli odluku da županu daju suglasnost da se kandidira za još dva mandata, koji traju po dvije godine.

Na Općoj skupštini sudjelovalo je 140 predstavnika regija iz 25 zemalja, a kako saznajemo iz priopćenja, jednoglasno su prihvaćena dva programska prijedloga župana Čačića, razmjena iskustava među regijama u obrazovanju mladih za poduzetništvo te razmjena službenika u javnoj upravi. Podsjećamo, Čačić je u ožujku u rumunjskom Aradu izabran za predsjednika Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade te u Izvršni odbor AER-a. 

- Pokrenut ćemo program razmjene iskustava u obrazovanju za poduzetništva među regijama, pri čemu ćemo preuzeti najbolju praksu, posebno iz skandinavskih regija. Kod mladih ljudi time ćemo razvijati poduzetničke kompetencije, educirati ih kako pokrenuti i voditi vlastiti posao. Ponovno ćemo pokrenuti i program razmjene službenika u javnoj upravi, čime ćemo stvoriti dodanu vrijednost u radu regionalnih i lokalnih jedinica – istaknuo je Čačić

Župan Čačić je ujedno najavio da će u lipnju u Varaždinu biti održan seminar Skupštine europskih regija na kojem će biti razmijenjena iskustva regija u pripremi i izradi EU projekata. Varaždinska županija je nositelj ovoga projekta s obzirom da je župan Čačić, uz to što je član Izvršnog odbora Skupštine europskih regija, istovremeno i predsjednik Saveza Alpe-Jadran, kojim trenutno predsjeda Varaždinska županija. 


 


 

Komentari