konstituirano gradsko vijeće

Foto - Vijećnici prisegnuli, Lukavečki novi predsjednik, Bosilj: 'Ovo je novi put i novo vrijeme'

Nekoliko SDP-ovih vijećnika je svoje mandate zbog nespojivih dužnosti stavilo u mirovanje, kao i trojica izabranih vijećnika iz redova oporbe: Vitez, Avar i Čačić...
Objavljeno: 27.04.2023. 17:36

Zadnja izmjena: 27.04.2023. 18:40

Foto: Boris Matijašec

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu danas je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Prisutno je bilo 17 od ukupno 21 vijećnika, a za predsjednika vijeća je jednoglasno, kao što smo već ranije pisali, izabran Lovro Lukavečki. Nekoliko SDP-ovih vijećnika je svoje mandate zbog nespojivih dužnosti stavilo u mirovanje. Umjesto gradonačelnika i zamjenika u Gradsko vijeće su ušli Dražen Jagić i Klara Huzjak, a umjesto direktora javnih poduzeća Brune Istera i Zorana Sveteca – Filip Težak i Biserka Ivek.

Svoje mandata u mirovanje su stavila i trojica izabranih vijećnika iz redova oporbe. Umjesto Dražena Viteza u Gradsko vijeće je ušla Aranka Oreški. Umjesto Zlatana Avara Danijela Puškadija, a umjesto Radimira Čačića Devid Kos. Za potpredsjednicu vijeća iz redova većine izabrana je Gordana Marsenić, a oporba zasad nije predložila svojeg kandidata, tako da je to mjesto trenutno upražnjeno.

- Drago mi je što je od 17 prisutnih vijećnika devet vijećnika koji to nikad nisu bili. Vjerujem da je to jedan novi put i novo vrijeme, kao i da će ovo novo gradsko vijeće krenuti novim putem i da ćemo zajedno kao predstavnička i izvršna vlast surađivati puno bolje nego protekle dvije godine. Izuzetno mi je drago da imamo i jednoga od najmlađih predsjednika gradskog vijeća u Hrvatskoj. Pokazali smo da nisu mladi samo budućnost nego i sadašnjost. To je bitna poruka ovih izbora – rekao je u svom kratkom obraćanju na kraju sjednice Neven Bosilj.

Komentari