priopćenje za medije

Foto - Ženska inicijativa HNS u borbi protiv nasilja: 'Bez riječi nema promjene'

Objavljeno: 18.09.2023. 10:21

Zadnja izmjena: 18.09.2023. 10:22

Objava HNS-a:

Ženska Inicijativa Hrvatske narodne stranke održala je u nedjelju, 17. rujna 2023. godine, akciju dijeljenja letaka i balona u Varaždinu povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Pritom su članice dijelile letke naziva "Bez riječi nema promjene" koji sadrže kontakte za prijavu nasilja i traženje potrebne pomoći. Cilj istih je osvijestiti javnost o ozbiljnosti problema nasilja i pružiti podršku onima koji su postali njegovim žrtvama.

Predsjednica Ženske Inicijative HNS-a Andreja Parlaj izrazila je duboku zabrinutost zbog alarmantnih statistika koje pokazuju širenje nasilja u svim segmentima našeg društva i pritom istaknula važnost ovakvih akcija i potrebu za zajedničkim djelovanjem u suočavanju s nasiljem.

- Naglašavamo da je nasilje, bilo ono fizičko, emocionalno ili verbalno, ozbiljna prijetnja životima pojedinaca i cijelog društva. Pozivamo sve građane Varaždina, a i šire, da zajednički ukazujemo na znakove nasilja i radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja. Kao društvo, moramo se suprotstaviti nasilju i zajedno graditi bolju budućnost. Svaki korak koji poduzmemo prema sigurnijoj budućnosti ima značajan utjecaj. Neka ovaj letak bude prvi korak prema osvještavanju, educiranju i djelovanju. Zajedno, možemo izgraditi svijet bez nasilja – zaključila je Andreja Parlaj.

Akciji su se pridružili predsjednik Županijske organizacije HNS Varaždinske županije Krunoslav Lukačić i HNS-ov dužnosnik Božidar Novoselec.

- Želio bih se zahvaliti Ženskoj Inicijativi HNS-a na njihovoj predanosti i hrabrosti u suočavanju s ovim teškim temama, poput nasilja. Nasilje ne poznaje granice i utječe na sve nas. Danas smo ovdje zajedno kako bismo osvijestili ovu važnu temu i pružili podršku onima koji su pogođeni nasiljem - istaknuo je Lukačić.

Komentari