zasluge, čije?

REZIME SJEDNICE Najžešći Alen Runac, od Čehokovih nikoga, a Čačić pohvalio čak i Štromara

Dok se od predsjednika Županijske skupštine Alena Runca očekivao sasvim „prigodničarski“ govor, on je, iznenađujuće ili ne, u dobrom dijelu svog govora stao u vrlo oštru obranu...
Objavljeno: 08.09.2018. 07:37

Zadnja izmjena: 08.09.2018. 12:33

Foto: Viktor Hranić

Nedavno smo objavili inervju s Radimirom Čačićem u kojemu je jedno od pitanja glasilo, na koji način će se pri kraju mandata HDZ i Reformisti diferencirati u zaslugama kada je riječ o realizaciji projekata na području županije. U istom kontekstu bilo je zanimjivo pratiti govore na svečenoj sjednici Županijske skupštine u petak navečer...

>>FOTO: SVEČANA SJEDNICA Župan Čačić najavio početak projekta većeg od Pelješkog mosta

Dok se od predsjednika Županijske skupštine Alena Runca očekivao sasvim „prigodničarski“ govor, on je, iznenađujuće ili ne, u dobrom dijelu svog govora stao u vrlo oštru obranu ministra zdravstva Milana Kujundžića. Šef županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak izravno se osvrnuo na zajedničku  koaliciju, dok je župan Radimir Čačić, sasvim neočekivano ili ne, imao riječi pohvale čak i za Predraga Štrromara. Još jedna od zanimljivosti sa svečane sjednice, jest i to, da je ispred Grada Varaždina pozdravljen predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, odnosno na svečanoj sjednici nije bio ni gradonačelnik niti netko od njegovih zamjenika. Valjda, jednako kao što na svečanoj sjednici Grada Varaždina zadnji put nije bilo ni župana...

Kako bilo, evo najvažnijih izvadaka iz jučerašnjih govora:

Alen Runac

  • Sramotno je kako su ga naši mediji prije tjedan dana prozivali (Milana Kujundžića, nap.). Optužen je da nam je oteo šest milijuna kuna, a da nije bilo profesora Kujundžića i saborskog zastupnika Stričaka, magnetna rezonanca nikad ne bi došla do Varaždina. Ratko mi je svjedok da pričam istinu. U povijesti Varaždinske županije niti jedan ministar zdravstva nije kanilizirao tolika sredstva u našu županiju. Zato trebamo biti ponizni i kao što nas uči i naša vjera, reći veliko hvala kada nam netko pomogne.

Anđelko Stričak

  • Nakon prošlogodišnje svečane sjednice dao sam intervju, gdje je jedno pitanje bilo – smatrate li da će za HDZ biti dobra suradnja s Reformistima? Moj odgovor je tada bio da će pokazati vrijeme, ali sam siguran da će za građane Varaždinske županije suradnja s Reformistima sigurno biti dobra. Danas, nakon godinu dana sa sigurnošću mogu reći da je područje županije jedno veliko gradilište i da će suradnja HDZ-a i Reformista u Varaždinskoj županiji žiteljima donijeti samo dobro. Potičemo izvrsnost, marljivost, stručnost, o tome govore rezultati.

Predrag Štromar

  • Lijepo je biti doma. Prije nešto više od godinu dana, kada sam donio nimalo laku odluku, sâm sebi sam obećao da ću, dok sam u Zagrebu i Vladi, doprinositi razvoju sjevera i Varaždinske županije. Od lipnja prošle godine do danas, u Varaždinsku županiju uložena su velika sredstva, realiziraju se projekti vrijedni više od 230 milijuna kuna. Iz našega ministarstva ide više od 10 posto.  Zahvaljujući našoj sugrađanki ministrici Blaženki Divjak i cijeloj Vladi koja je važnost obrazovanja prepoznala kao prioritet, ostvarili smo našu misiju.

Radimir Čačić

  • Nažalost moram reći, od svega što ovdje govorimo, mi smo dobili samo europski novac i dali vlastiti novac. Istina je da su neka ministarstva potpisala da smijemo uzeti europski novac, nisu nas spriječili da ga uzmemo, što je lijepo.
  • Postoji jedna stvar, da budemo pošteni, u kojoj je potpredsjednik Vlade u pravu i to je doprinos njegov i HNS-a. Ovaj puta sjever je dobio nešto više nego neki drugi.
  • O zdravstvu. Istina je da smo dobili europski novac. Župan Bajs isti dan se prijavio sa svojom manjom bolnicom i dobio 20 milijuna, a mi sa svojom većom bolnicom dobili 14 milijuna. Ima samo jedan mali detalj. Opet, radi poštenja. Ministar nam je vratio novce na način da nam je magnetsku rezonancu platio 7,1 milijun kuna. I zaista je saborski zastupnik g. Stričak u prisustvu g. Runca intervenirao da se cijela ta priča realizira.