Grad Varaždin sufinancira prijevoz učenika i studenata - koncesionara za javni prijevoz i dalje nema

Objavljeno: 02.11.2015. 11:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Danas je u Gradskoj vijećnici održana tiskovna konferencija na temu: “Sufinanciranje prijevoza učenika i studenata.” Poziv je otvoren do 9. studenog, a učenici i studenti mogu odabrati žele li 150 kuna na žiro račun ili mjesečnu kartu, dok će Grad kao i prema dosadašnjem modelu sufinancirati prijevoznu kartu na području Grada Varaždina do 5 kilometara.

Naime, promjene u modelu financiranja, kako je istaknuto, nema te će studenti i dalje mjesečnu kartu plaćati 30 kuna, ali Grad će za tu namjenu morati izdvojiti više iz proračuna. Ukidanjem popularno nazvanih “gradskih buseka” o čemu smo već pisali, učenici i studenti mogu se odlučiti za linijski prijevoz AP-a.

>>Presečki: "Mali buseki" više neće voziti

Dosad je te autobuse koristilo 60 učenika, a Grad je doplaćivao 150 kuna. U ovom će slučaju grad izdvajati 370 kuna, ali gradonačelnik Goran Habuš istaknuo je da će se o cijeni još pregovarati s Autobusnim prijevozom. Na godišnjoj razini izdvaja se 650.000 kuna, a očekuje se ukupno 630 korisnika.

- Za studente i srednjoškolce se ne mijenja ništa, ali ostali smo bez koncesionara za javni prijevoz. Postupak odobravanja koncesije je u tijeku i on će potrajati sigurno još mjesec dva. S AP – om ćemo pregovarati o spuštanju cijene, rekao je gradonačelnik Habuš

Srednjoškolci i studenti koji se ne odluče za linijski prijevoz, imaju pravo na 150 kuna koje sjedaju na žiro račun. Učenici i studenti s područja Grada Varaždina u Upravni odjel trebaju se javiti do 9. studenog, a natječaj je objavljen i na internetskim stranicama grada.

Komentari