Grad Varaždin

Gradski vijećnici odlučivat će idućega tjedna o kupnji zemljišta od Vindije

Objavljeno: 12.03.2024. 12:07

Zadnja izmjena: 12.03.2024. 12:08

Foto: Arhiva

Na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, 19. ožujka, vijećnici će odlučivati o kupnji zemljišta u Zadarskoj ulici od Vindije za 162 tisuće eura kako bi se riješili prometni problemi i parkiranje na području novog kvarta Grabanice.

Gradonačelnik Neven Bosilj, naime, predlaže vijećnicima da razmotre i donesu odluku o kupnji zemljišta u Zadarskoj ulici u Varaždinu, površine 1078 četvornih metara, po cijeni od 150 eura po četvornom metru ili ukupno za 161.700 eura, za što su osigurana sredstva u rebalansu gradskog porračuna za ovu godinu.

Kako stoji u obrazloženju prijedloga te odluke, u nastojanju da se riješe prometni problemi i parkiranje na području novog kvarta Grabanice, uočeno je da Zadarska ulica u Varaždinu, koja je ulaz u ovaj kvart i kroz koji se odvija veliki dio prometa na ovom području, ima predviđen ulaz na parcelu čk.br. 14579 k.o. Varaždin, koja je u vlasništvu Vindije te skretanje u nastavak ulice i novo skretanje prema Šibenskoj ulici.

Ujedno, početak ulice je izveden kao dvije trake u svakom smjeru, koje se u prvom zavoju spajaju u jednu cestu širine 6 metara.  Takvo stanje, ističe se u obrazloženju, stvara probleme u prometu koji se svakog dana povećavaju izgradnjom novih stanova u tom kvartu, povećanjem broja stanovnika i broja vozila koja svakodnevno sudjeluju u prometu.

Komentari