sjednica vijeća

Gradsko vijeće podržalo nagodbu s TH Investom, Bosilj: 'Ovo je razriješenje gordijskog čvora'

Gradonačelnik Neven Bosilj uvodno je kao predlagatelj obrazložio zašto bi vijećnici trebali glasati za ovu nagodbu. Kako je rekao, s jedne strane nalazi se 'mač nad glavom' težak 140 milijuna kuna i brojni zemljišni prijepori dok s druge strane stoji nagodba u iznosu od 16,8 milijuna kuna i 'razriješeni gordijski čvorovi sa zemljištima'...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.04.2022. 12:47

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 13:20

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća prihvaćen je sporazum o razrješenju sudskih sporova mirnim putem s TH Investom, poznat kao 'integralna nagodba'.

Sporazum je prihvaćen s 10 glasova za, 3 glasa protiv te jednim suzdržanim, dok vijećnici NL Ivana Čehoka nisu prisustvovali raspravi niti glasanju oko ovog prijedloga. 

Gradonačelnik Neven Bosilj uvodno je kao predlagatelj obrazložio zašto bi vijećnici trebali glasati za ovu nagodbu. Kako je rekao, s jedne strane nalazi se 'mač nad glavom' težak 140 milijuna kuna i brojni zemljišni prijepori dok s druge strane stoji nagodba u iznosu od 16,8 milijuna kuna i 'razriješeni gordijski čvorovi sa zemljištima'.

- Kad na vagu odgovornosti i moralnih dilema postavite ova dva utega , ne treba biti dileme da će svatko od nas, svako odgovoran u Gradskom vijeću donijeti ispravniju odluku od dvije koje obje nose svoju težinu argumenata i protuargumenata, a ta je prihvatiti nagodbu – rekao je Bosilj.

HDZ-a za, Budimo grad protiv

Damir Habijan je u ime kluba vijećnika HDZ-a koji su podržali ovaj prijedlog rekao kako mu je drago što je gradonačelnik shvatio 'da je nagodba ipak najbolji put'. 

- Dogodili su se mnogi kopernikanski obrati, a HDZ je jedina opcija koja je zadržala identičan stav koji je imao oko nagodbi. Bez obzira dal imate moralnih dilema, nekad treba preuzeti odgovornost i to se slažem s gradonačelnikom. Ovo je treća sreća i nadam se da je ovo doista ključni trenutak - rekao je između ostalog Habijan i ovu nagodbu proglasio 'jedinim mogućim rješenjem'.

I dok je Davor Patafta oko ove konketne odluke bio suzdržan, protiv su glasovali vijećnici Budimo grad koji smatraju da se ova nagodba mogla drugačije riješiti. 

- Smatram da je u ovim pregovorima druga strana mogla dobiti sve što je htjela i mi nismo od početka sudjelovali u pregovorima. Moglo se to riješiti na elegantniji način da nemamo priče oko parcela koje se prodaju TH Investu po 40 eura, priču oko Jalkovca..sve se to moglo bitno ljepše izvesti. Mi smo još i jučer najavili da to nećemo podržati - rekao je Petrić.

Komentari