Habuš zbog nezbrinutih bala izgubio okladu, Bunić – “Kada ćete platiti odojka?“

Objavljeno: 21.12.2015. 10:58

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 14:54

Foto: Siniša Sović

Aktualni sat današnje 21. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina prošao je sa svega desetak pitanja koje su vijećnici uputili gradonačelniku Goranu Habušu. Vijećnike je između ostalog zanimalo kada zbog izgubljene oklade namjerava platiti večeru vijećnicima i tko kontrolira stanje krovišta u gradskoj jezgri...

Naime, laburista Božidar Kolarić upozorio je da s krovova otpadaju crjepovi koji prijete prolaznicima. Vezano uz taj problem naglasio je kako su najugroženija djeca, te da će se situacija pogoršati nakon što padne prvi snijeg.

Reformistica Natalija Martinčević izrazila je nezadovoljstvo dobivenim odgovorima na svoja pitanja postavljena na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća, koja između ostalog tangiraju funkcioniranje Mjesnih odbora.



- Njihov rad i rad gradskih službi nije dovoljno transparentan, baš kao ni način na koji Grad namjerava ostvariti najavljene razvojne projekte. Naime, dva projekta su s neizvjesnim rokom provedbe, a neki su pripremljeni kao da je netko o njima samo maštao – ustvrdila je Martinčević.

Također, upozorila je kako zaposlenice Dječjeg vrtića Varaždin najavljuju kako će tužiti Grad Varaždin jer “nije sklopljen novi kolektivni ugovor“.   

Odgovarajući na pitanje, gradonačelnik Goran Habuš je ustvrdio da je Grad Varaždin uputio svoj prijedlog novog kolektivnog ugovora Djećjem vrtiću.



- Očekujemo njihovo očitovanje kako bi što prije riješili taj problem – rekao je Habuš i to je danas bio jedini njegov usmeni odgovor na pitanja koja su na aktualcu postavljali vijećnici.

Tako vijećnica iz redova HDZ-a Otilija Cvetko nije doznala hoće li gradonačelnik poštivati plan uređenja ulica na području MO Hraščica ili će se, kako je navela, “prioriteti određivati ovisno o interesu političara koji u njima stanuju“.

Nakon nje, svoje pitanje gradonačelniku je uputila i Laura Musliu ocijenivši neobičnom situaciju u JU Gradski bazeni. Naime, zanimalo ju je kako je moguće da spomenuta ustanova umjesto 31 zaposlenika, predviđenih sistematizacijom, sada ima njih trideset troje.



Željko Bunić iz redova HSLS-a ponovno je, ovaj put na originalan način, potaknuo pitanje (ne)rješavanje problema zbrinjavanja baliranog otpada.

- Na jednom od sastanaka gradskog Odbora za financije 15 članova kladilo se kako se zbrinjavanje bala ne će riješiti do kraja 2015. godine. Gradonačelnik je izgubio okladu i zanima me hoće li i kada platiti odojka za večeru članovima Odbora koji su tvrdili da će balirani otpad i dalje ostati na deponiju u Brezju – rekao je Bunić koji će na svoje pitanje dobiti pisani odgovor.



Javili su se i Hrastov Krunoslav Burek kojeg je zanimalo kakvi su planovi s obnovom uređenjem izletišta na Dravi, te Ladislav Ilčić koji je podsjetio gradonačelnika da još uvijek nije dobio odgovor iz Varkoma.

- I dalje je nepoznato koliko je novaca Varkom u proteklom višegodišnjem razdoblju prikupio za zbrinjavanje otpada i koliko će se utrošiti za njegovo selektiranje – naglasio je Ilčić.

Daljnji tijek sjednice pratite na eVaraždinu...

Komentari