ponovno tema

HDZ: 'O slučaju zemljišta oko VTC-a neka odluči Gradsko vijeće, radi se o 2.000 stanara'

Objavljeno: 28.03.2024. 08:33

Zadnja izmjena: 28.03.2024. 09:00

Foto: Vijećnica Aranka Oreški / Sporno zemljište oko VTC-a

Klub vijećnika Gradskog HDZ-a danas se po treći put oglasio priopćenjem o VTC-u nakon što je HDZ-ova vijećnica Aranka Oreški na nedavnoj Gradskoj sjednici prozvala gradonačelnika Nevena Bosilja kako 'ne želi otkupiti zemljište oko VTC-a kako bi se građanima i hitnim službama omogućio pristup zgradama'. Bosilj ju je na to optužio da lobira za vlasnika, točnije Marlex.

U svojem današnjem priopćenju gradski HDZ tvrdi slijedeće:

  • 'Iz nepoznatog razloga gradonačelnik ima dvostruka mjerila' - 'Grad Varaždin u svom vlasništvu ima više od tisuću cesta, trgova i parkirališta. Grad je, između ostalog, vlasnik 40 garaža, 287 poljskih puteva te 56 zelenih površina i parkova. Nedavno je pregovarao da kupi novo zemljište u jugoistočnom dijelu grada za više od milijun eura. No, kada Grad Varaždin i gradonačelnik Neven Bosilj trebaju uzeti u zaštitu više od dvije tisuće građana u okolici VTC-a i omogućiti im normalne uvjete života, ti isti stanari prepušteni su sami sebi', navode u HDZ-u.
  • 'Ne želi dati ni odgovor, a radi se o 2.000 stanara' - 'Nažalost, još čekamo od gradonačelnika Bosilja odgovor ili gestu “dobre volje” vezano za postavljeno pitanje na Gradskom vijeću koje se odnosi na rješavanje pitanja parkirališnog prostora oko VTC-a. Taj gorući problem pogađa više od 2.000 naših sugrađana tog dijela grada. Nažalost, bili smo i svjedoci izjava gradonačelnika na Gradskom vijeću koje su izazvale nelagodu među stanarima tog kvarta - Kozarčeva. Njegova nedavna izjava da problemi stanara nisu njegova briga, tj. da si sami riješe taj problem, je doslovno skandalozna', pišu.
  • Vijećnica Aranka Oreški na kraju traži da sve ide na Gradsko vijeće: 'Molim gradonačelnika da učini prvi korak u rješavanju tog problema, tj. izvrši po ovlaštenom procjenitelju procjenu vrijednosti tog zemljišta i isto dostavi na razmatranje gradskim vijećnicima. Neka se napokon i na Gradskom vijeću raspravi o toj problematici, vidi koji je to trošak i, ako se odluči kupiti, odmah razmotri u koju svrhu; parkiralište, zelene površine i slično', zaključuje priopćenje.

Komentari