priopćenje za medije

HDZ: Grad Varaždin odvjetnicima je dao više nego radnica Varteksa zaradi u radnom vijeku

Objavljeno: 16.03.2024. 14:12

Zadnja izmjena: 16.03.2024. 17:39

Klub vijećnika Županijske organizacije HDZ-a oglasila se priopćenjem za medije u kojem gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja prozivaju za povećanje troškova prema odvjetničkim uredima.

Naime, u priopćenju Klub vijećnika HDZ-a Varaždinske županije tvrdi da je Grad Varaždin u mandatu atualne gradske uprave povećao troškove prema odvjetničkim uredima za 527 tisuća eura (4 milijuna kuna), od čega je najviše, navode, primio odvjetnički ured Brlečić & partneri. Pritom prozivaju i gradonačelnika Bosilja da odbija informacije o troškovima prema odvjetničkim uredima predočiti gradskim vijećnicima na njihovo traženje.

- Kada se zbroje svi troškovi prema odvjetničkim uredima dosadašnje Bosiljeve vladavine, dolazi se do iznosa od gotovo 4 milijuna kuna, odnosno 527 tisuća eura. A kada se pogleda Transparentni proračun, vidljivo je da je na dobitku varaždinski odvjetnički ured Brlečić & partneri koji je od Grada Varaždina za svoje usluge u nepune tri godine dobio više od 1,8 milijuna kuna. Radi se o iznosu većem nego što ga jedna radnica Varteksa zaradi u svojem radnom vijeku, u kojem provede više od 85 tisuća sati za šivaćim strojem - navode iz HDZ-a.


Priopćenje HDZ-a Varaždinske županije pročitajte u nastavku:

Grad Varaždin od dolaska Nevena Bosilja na mjesto gradonačelnika višestruko je povećao svoje troškove prema odvjetničkim uredima koji iznose gotovo 4 milijuna kuna, a gdje je iznos prema samo jednom varaždinskom odvjetničkom uredu veći nego što, primjerice, jedna radnica varaždinskog Varteksa zaradi u cijelom svom radnom vijeku.

Iako gradonačelnik Bosilj sam odbija informacije o troškovima prema odvjetničkim uredima predočiti gradskim vijećnicima na njihovo traženje, objave o troškovima ukazuju na svu rastrošnost ove gradske garniture koja milijunske iznose troši na odvjetnike, dok s druge strane povećava cijenu vrtića, cijenu komunalne naknade, zbrinjavanja otpada itd.

Kada se zbroje svi troškovi prema odvjetničkim uredima dosadašnje Bosiljeve vladavine, dolazi se do iznosa od gotovo 4 milijuna kuna, odnosno 527 tisuća eura. A kada se pogleda Transparentni proračun, vidljivo je da je na dobitku varaždinski odvjetnički ured Brlečić & partneri koji je od Grada Varaždina za svoje usluge u nepune tri godine dobio više od 1,8 milijuna kuna. Radi se o iznosu većem nego što ga jedna radnica Varteksa zaradi u svojem radnom vijeku, u kojem provede više od 85 tisuća sati za šivaćim strojem.

Osim Brlećić & partneri sa 1,8 milijuna kuna, odvjetnički ured Jelačić & partneri j.t.d. dobio je 825 tisuća, Pavličegk, Ergarac, Medved j.t.d. 654 tisuća te Jajaš & Vukelić 557 tisuća kuna. Odvjetnički ured Matić i partneri 50 tisuća, Zuber Šanjek Senka 48 tisuća, Porobija i Špoljarić 21 tisuću te Rudžjak i partneri 5 tisuća kuna.

Znači, na adresu samo jednog odvjetničkog ureda stigla je cjeloživotna zarada jedne radnice Varteksa.

Gradonačelniče, jesu li ti podaci točni i zašto ih se bojite podijeliti sa građanima? Gradonačelniče, što skrivate i zašto toliko novaca poreznih obveznika trošite na odvjetnike?

Komentari