reakcija

Ivanečki HDZ: Čemu tako ishitrena prodaja zemljišta pokraj vrtića u Ivancu?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.03.2022. 13:12

Zadnja izmjena: 21.03.2022. 13:27

HDZ Grada Ivanca je na protekloj sjednici glasovao protiv prodaju zemljišta kod dječjeg vrtića u Ivancu, a sada postavljaju pitanje "kome je to uopće u interesu".

Naime, odlukom je predviđena prodaja četiri nekretnine koje se nalaze na prostoru ispod Dječjeg vrtića Ivančice i Kovačićeve ulice (obilaznice). Odluka je naposlijetku prihvaćena  većinom od 9 glasova vijećnika NL Milorada Batinića, SDP-a i HSU-u.

Protiv ove odluke bili su vijećnici HDZ-a, NS-Reformista i HNS/LD-a, a vijećnici HDZ-a takav stav obrazložili su riječima, kako su vrtićki kapaciteti u ovome trenutku ''nedostatni'' te iz tog razloga ovu odluku nisu podržali.

- Planirana dogradnja dječjeg vrtića Ivančice već sad je kapacitetski premala, a izgradnja dječjeg vrtića u Radovanu već se obećava godinama, uvijek uz priče o nekom „zainteresiranom privatnom investitoru''. Sve političke opcije u gradu Ivancu od 2005. godine do danas imale su prilike navedeni problem riješiti, ali nisu. Pitanje koje se postavlja je „Zašto?“Drago nam je da su i druge stranke iz oporbe poslušale naš savjet - poručio je Zdenko Đuras, prvi čovjek ivanečkog HDZ-a.

Komentari