konferencija za medije

HDZ-ovci govorili o ulaganju u Varaždinsku županiju i grad Varaždin s državne razine - evo što su izdvojili

Predstavnici županijskog i gradskog HDZ-a danas su održali konferenciju za medije na kojoj je bilo je riječi o ulaganjima u Varaždinsku županiju i grad Varaždin s državne razine.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.12.2018. 10:13

Zadnja izmjena: 21.12.2018. 10:13

Predstavnici županijskog i gradskog HDZ-a danas su održali konferenciju za medije na kojoj je bilo je riječi o ulaganjima u Varaždinsku županiju i grad Varaždin s državne razine.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak započeo je s povratkom institucija u Varaždin i nakon vojske najavio je kako se dopisništvo HTV-a vraća sljedeće godine, dok je 2020. prema najavama planiraju pozabaviti time da sjedište Sveučličišta Sjever bude u Varaždinu. Nadalje, prema njegovim riječima, u zdravstvu nikada nije bilo toliko investicija, točnije, u provedbi je 435 milijuna kuna. Istaknuo je Stričak i aglomeraciju te ulaganje u komunalnu infrastrukturu ( autocesta Zagreb-Goričan, projektiranje brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava, ulaganje u državne ceste). 

Što se pak obrazovne znanstvene infrastrukture tiče, Stričak je između ostalog rekao kako se zalažu za izgradnju 2.faze kampusa FOI, ali i za izgradnju i dogradnju brojnih škola i dvorana. Nadalje, najavio je izgradnju nasipa na rijeci Bednji i Plitvici, a novost je i ta da će 4 nova vatrogosna vozila koja nabavlja MUP završiti na području naše županije. 

Nakon Stričaka, nove je projekte najavio i drugi saborski zastupnik iz naše županije Josip Križanić koji je rekao kako su potpisani ugovori u vrijednosti od 20 milijuna kuna za nove vrtiće u Vinici, Jalžabetu, Svetom Ilija, Varaždinu i Klenovniku. Spomenuo je i da dolaze sredstva od Ministarstva kulture za za sakralne objekte, spomenike i muzeje. Dodao je i da od Ministarstva prometa stiže 2,5 milijuna kuna Županijsku upravu za ceste te da se rješavaju i sredstva za poduzetničke zone od ministarstva gospodarstva, gotovo 5 milijuna u Ljubešćicu te dvostruko više u Varaždin. Spomenuo je i sedam vozila za ustanove socijalne skrbi u Varaždinskoj županiji iz resornog ministarstva.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan osvrnuo se na sredstva koja s državne razine stižu u Varaždin te rekao kako su posebno važna ona za vrtić u Donjem Kućanu. - Prije mjesec dana postavljena su nova igrala na dječjem igralištu, koje su roditelji spomenuli kao problem, a također i neprikladne uvjeti vrtića koji se nalazi u sklopu osnovne škole. 5,2 milijuna kuna za vrtić lijep je božićni poklon - kazao je Habijan te dodao da je značajan iznos i od 10 milijuna kuna za Poslovnu zonu Brezje i razvoj gospodarstva u Varaždinu.

 

Komentari