HDZ-ovi vijećnici u Županijskoj skupštini najaktivniji

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 30.07.2015. 12:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Siniša Sović

Nakon 15 održanih sjednica Skupštine Varaždinske županije analiza koju su priredile stručne županijske službe pokazuju da su vijećnici iz Hrvatske demokratske zajednice u ovom sazivu bili najaktivniji.

Na aktualnom satu oni su postavljali 138 pitanja od ukupno 318 postavljenih pitanja, za riječ su se u raspravi javili 94 pita od ukupno 302 rasprave.

Najaktivniji je bio predsjednik Županijskog HDZ-a, Anđelko Stričak koji je sudjelovao na svih 15 sjednica, postavio 24 pitanja, a za riječ u raspravi javio se čak 40 puta.

Posebno je zanimljivo što je županijska vijećnica Viktorija Horg, predsjednica mladeži HDZ-a Varaždinske županije tijekom svoga vijećničkog mandata rodila dvoje djece. Unatoč tome sudjelovala je na 10 sjednica Županijske skupštine te postavila 12 vijećničkih pitanja i jednom sudjelovala u raspravi.

- Vijećnici Hrvatske demokratske zajednice nadalje će se u radu Županijske skupštije zalagati za donošenje odluka koje će jamčiti razvitak županije i dobrobit svih njeznih stanovnika, a biti i žestoki kritičari prijeloga vladajućih koji neće doprinositi tom cilju. U tom smislu bit ćemo i dalje konstruktivna, objektivna, ali i nemilosrdna oporba koja maksimalno štiti  interese svih građana - rekla je županijska vijećnica HDZ-a, Nadica Dreven Budinski na press konfernaciji sazvanoj povodom objave tih rezultata.

Za kraj je istaknula da je od ukupno 423 vijećničkih mjesta u općinskim i gradskim vijećima te županijskoj skupštini 135 pripada HDZ-u.

Komentari