'Grad ne bježi od dogradnje'

Nakon Grada Ludbrega, nadležnost nad školama sada traži i Grad Ivanec

Nakon Grada Ludbrega koji je zatražio osnivačka prava nad OŠ Ludbreg, iz Grada Ivanca najavljuju da će oni to zatražiti za sve škole na svojem administrativnom području....
Objavljeno: 05.03.2019. 12:58

Zadnja izmjena: 05.03.2019. 13:30

Foto: Arhiva

Nakon Grada Ludbrega koji je zatražio osnivačka prava nad OŠ Ludbreg, iz Grada Ivanca najavljuju da će oni to zatražiti za sve škole na svojem administrativnom području.

Naime, ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, kako stoji na gradskim stranicama – župana Radimira Čačića optužuje za „bježanje“ od dogradnje OŠ Ivanec, navodeći kako su za istu u vrijeme Predraga Štromara osigurana sva potrebna dokumentacija i dozvole. Zbog toga je, navode u Gradu Ivancu, dogradnja trebala uslijediti u mandatu aktualne županijeske vlasti.

- Gradnja, dogradnja i opremanje škola u isključivoj su nadležnosti županije kao njihovih osnivača. Stoga županove izjave, kojima navodnu odgovornost prebacuje na Grad ili državu, nemaju temelja i nisu istinite – kaže Batinić, dodajući da Grad Ivanec ne bježi od dogradnje škole, iako to nije u nadležnosti grada.

Komentari