na društvenim mrežama

Jenkač ide preferencijalno po mandat, ovom je grafikom komentirao Milanovića

Objavljeno: 16.03.2024. 13:10

Zadnja izmjena: 16.03.2024. 13:10

Nakon što je jučer rpedsjednik Zoran Milanović najavio kako će se kandidirati za premijera, ne prestaju se nizati reakcije, a između ostalih se danas putem društvenih mreža oglasio i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

HDZ je već ranije pokrenuo kampanju u vezi nadolazećih izbora, a Jenkač koji, iako nije službeno potvrdio ponovno kreće u utrku za Sabor preferencijalnim putem, danas je Milanovićevu najavu komentirao na način da je podijelio grafiku za koju se očekuje da će ju dijeliti i drugi članovi HDZ-a u kampanji. 

Grafika koju dijeli prikazuje usporedbu Milanovićeve Vlade s Plenkovićevom Vladom te pritom ističu, primjerice, kako minimalna plaća u Plenkovićevoj Vladi povećana za 426 eura, dok je u Milanovićevoj povećana za 41 euro. Također, na primjer, navode kako je u vrijeme Vlade na čijem je čelu bio Plenković povećana zaposlenost za 200 tisuća osoba, dok je u vrijeme Milanovića bilo povećana nezaposlenost za preko 54 tisuće osoba.

Također, danas je u Varaždinskim Toplicama održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak komentirao cijelu situaciju riječima kako se Milanović ovim potezom vratio u 1999. godinu kada je "predsjednik države mogao praktički raditi što god ga je volja". 

Komentari